Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valdgales ugunsgrēka dzēšana turpināsies arī sestdien

© F64

Valdgales ugunsgrēka vietā daudzviet joprojām notiek gruzdēšana, bet atsevišķās vietās arī degšana ar atklātu liesmu, tāpēc šodien dzēšanas darbi turpināsies no gaisa un uz zemes, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Ugunsgrēku joprojām izdodas noturēt iekšpus izveidotā perimetra un ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Ugunsgrēku joprojām izdodas noturēt iekšpus izveidotā perimetra un ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā. Piektdien dzēšanas darbus jau sāka veikt trīs helikopteri.

Pēdējie gaisa kvalitātes mērījumu dati liecina, ka Stiklu ciema tuvumā gaisa kvalitāte novērtēta kā laba, liecina informācija Valsts vides dienesta izveidotajā gaisa kvalitātes mērījumu tiešsaistes kartē. Tas nozīmē, ka nav vērojama ugunsgrēka ietekme uz gaisa kvalitāti, kā arī papildus piesardzības pasākumi nav nepieciešami.

Arī citās mērījumu vietās gaisa kvalitāte ir novērtēta kā laba.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS) aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka Stiklu ciemā atgriezusies vairāk nekā trešdaļa tajā deklarēto iedzīvotāju. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka patlaban gan neesot vēlams atgriezties ciemā, jo vēja virziena prognozes tam neesot labvēlīgas. Šī iemesla dēļ Stiklos pagaidām nav plānots atpakaļ atvest bērnunama bērnus

Kā ziņots, Valdgales ugunsgrēka dzēšanā iesaistījies arī helikopters no Baltkrievijas, kas atsaucies Latvijas palīdzības lūgumam.

Pirmdien Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums iedarbināt Civilās aizsardzības mehānismu, lai lūgtu palīdzību ugunsgrēka dzēšanas darbos.

VUGD iepriekš skaidroja, ka, pamatojoties uz atbildīgo dienestu situācijas novērtējumu notikuma vietā, pieņemts lēmums mainīt starptautiskās palīdzības lūguma statusu no starptautisko resursu pieprasīšanas uz situācijas monitoringu.

Tas nozīmē, ka iespējamie palīdzības sniedzēji ir apzināti un informēti par šā brīža situāciju notikuma vietā, kur viņu resursi šobrīd nav nepieciešami. Tomēr, situācijai mainoties, viņi joprojām ir gatavi nekavējoties nākt palīgā ugunsgrēka dzēšanas darbos Talsu novadā, skaidroja dienestā.

Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17.jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.