ASV karavīri izremontējuši telpas Liepājā un Ventspilī

Šodien Liepājā un Ventspilī tika atklātas izremontētās Liepājas 8.vidusskolas pasākumu zāles un Ventspils bērnunama sanitārās telpas, kuras starptautisko militāro mācību "Baltops 2010" laikā rekonstruēja ASV Jūras spēku Celtniecības bataljona karavīri.

Finansējumu šiem projektiem piešķirts ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecība Eiropā civili militārās sadarbības programmas ietvaros, kas darbojas daudzās Eiropas valstīs. Kopējais finansējuma apjoms abiem projektiem Liepājā un Ventspilī bija 42 000 ASV dolāru (24 360 lati), aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas preses pārstāve Vineta Kleine.

Atklājot ASV karavīru izremontēto pasākumu zāli Liepājas 8.vidusskolā, pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde (TP) sacīja, ka ir gandarīta par ASV sniegto šāda veida atbalstu Latvijai, kas, ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī, ir ļoti svarīga.

Vidusskolas direktore Jevgeņija Mickeviča uzsvēra, ka izremontētā pasākumu zāle skolai ir ļoti liela dāvana, jo skola saviem spēkiem to nebūtu spējusi paveikt. Liepājas 8.vidusskolā notiekošos remontdarbus uzraudzīja un nepieciešamos celtniecības materiālus un instrumentus piegādāja Latvijas uzņēmums "AJ meistars", kuram šāda veida sadarbība ar ASV celtniekiem ir bijusi pirmo reizi.

Savukārt pēcpusdienā Ventspils bērnunamā "Selga" tika atklātas izremontētās tualetes un dušas telpas gan bērniem, gan personālam. Bērnu nama vadītāja Mārīte Laipniece pateicās ASV karavīriem, kuri nedēļas laikā līdz nepazīšanai pārvērtuši sanitārās telpas, kas līdz tam bija kritiskā stāvoklī.

Bērnunamā remontdarbi notika sadarbībā ar Latvijas uzņēmumu "MD Stils", kas veica sagatavošanas darbus - pārveidoja sanitāro telpu plānojumu, piegādāja celtniecības materiālus, sadarbībā ar ASV karavīriem veica sienu un grīdu flīzēšanu, jaunu izlietņu, dušu un tualetes podu uzstādīšanu un citus darbus.

Ventspils pilsētas vicemērs Jānis Vītoliņš uzsvēra, ka šis ir nozīmīgs un nepieciešams ieguldījums bērnu nama "Selga" infrastruktūras uzlabošanā, un atzinīgus vārdus veltīja Ventspils pilsētas domes sadarbībai ar ASV vēstniecību un Latvijas bruņotajiem spēkiem.

ASV vēstniecības Latvijā Aizsardzības sadarbības biroja vadītājs Tomass Batlers norādīja, ka abi projekti īstenoti ciešā sadarbībā ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kas sniedza nepieciešamo organizatorisko atbalstu.

Svarīgākais