Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

FOTO: Plašā ugunsgrēka dzēšanas darbi Valdgales pagastā

© Artūrs Andrejs Blomkalns, Valsts policija

Arī naktī uz svētdienu glābēji turpinājuši cīņu ar liesmām meža un kūdras ugunsgrēkā Valdgales pagastā. Portāls nra.lv apkopojis līdz šim uzņemtos kadrus no notikuma vietas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece sestdienas vakarā informēja, ka mainīgā vēja un kūdras degšanas īpatnību dēļ ugunsgrēka dzēšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Sestdien dzēšanas darbos iesaistīts liels skaits VUGD amatpersonu, helikopters no Lietuvas bruņotajiem spēkiem, Valsts meža dienesta speciālisti, zemessargi, pašvaldības pārstāvji, kā arī vietējie iedzīvotāji, kuri palīdz ar tehniku un ūdens pievešanu.

Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka Valdgalē dzēšanas darbi turpinās jau kopš otrdienas pievakares.

Stiprā piedūmojuma dēļ tika evakuēts blakus esošajā Ventspils novada Puzes pagastā esošais Stiklu ciems, taču sestdien jau liela daļa tā iedzīvotāju atgriezās mājās pret parakstu, ka paši uzņemas atbildību par savu drošību, aģentūrai LETA pastāstīja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS). Evakuētie Stiklu internātskolas audzēkņi gan joprojām mitinās citviet un viņi tik drīz neatgriezīsies ciemā.

Iedzīvotāji joprojām tiek aicināti netuvoties ugunsgrēka vietai un arī neplānot pastaigas vai, piemēram, ogošanu un sēņošanu apkārtējos mežos, kur jūtams piedūmojums, kā arī gadījumā, ja dūmu smaka jūtama māju apkārtnē, aizvērt logus un durvis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests aicina ikvienu, kurš šajā ugunsgrēkā ir saelpojies dūmus, veselības sūdzību gadījumā konsultēties ar mediķiem, zvanot pa tālruni 113 vai 66 016 001.