Pēc stiprā vēja bez elektrības joprojām ir ap 300 mājsaimniecību

Pēc stiprā vēja nodarītajiem postījumiem pagājušās nedēļas nogalē bez elektrības joprojām ir ap 300 - 350 mājsaimniecību, - šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Kā ziņots, kopumā nedēļas nogalē Latvijā apmēram 13 000 "Latvenergo" klientu bija palikuši bez elektrības vai viņiem bija traucēta elektroenerģijas apgāde.

Pēc Sikšņa teiktā, viskritiskākā situācija bijusi Latgalē, kur konstatēti bojājumi vairākos elektrolīniju posmos, deguši pat elektrolīniju balsti.

Kā sacīja Siksnis, ja dienas laikā neradīsies jauni bojājumi, iespējams, jau šodien izdosies atjaunot elektroenerģijas apgādi visiem klientiem.

Kā ziņots, VUGD nedēļas nogalē devās 51 ar vēja postījumiem saistītā izbraukumā, galvenokārt koku novākšanu no brauktuvēm. Rīgā un Rīgas reģionā šādu izbraukumu bija 23, Latgalē - 14.

VUGD rīcībā nav ziņu par stiprā vēja dēļ cietušiem cilvēkiem vai mājdzīvniekiem.

Arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka Rīgā vēja postījumu sekas ir novērstas, "Rīgā viss ir normas robežās".

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī stiprākās vēja brāzmas fiksētas Ventspilī, kur tās sasniegušas ātrumu 21 metrs sekundē, Kolkā - 19 metri sekundē, kā arī Rucavā - 18 metri sekundē. Savukārt šodien līdz vakaram vējš pakāpeniski zaudēs savu spēku. Naktī gan vēl gaidāmas līdz 14 metru sekundē stipras brāzmas Rīgas jūras līča austrumu piekrastē.

Arī šodien visā Latvijas teritorijā iespējamas vēja brāzmas, taču tās vairs nebūs tik spēcīgas kā šīs nedēļas nogalē.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais