Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dzēšot plašo ugunsgrēku Valdgales pagastā cietis ugunsdzēsējs

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Visu dienu kūdras un meža ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā dzēsušos ugunsdzēsējus devušies nomainīt kolēģi, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Palkavniece arī informēja, ka, dzēšot ugunsgrēku, cietis viens ugunsdzēsējs.

"Ņemot vērā, ka šodien ugunsdzēsēji-glābēji visas dienas garumā veic ugunsgrēka dzēšanas darbus Talsu novada Valdgales pagasta ugunsgrēkā, šobrīd no citām VUGD struktūrvienībām uz notikuma vietu dodas ugunsdzēsēji, lai nomainītu savus kolēģus," skaidroja dienesta pārstāve.

Palkavniece arī informēja, ka, dzēšot ugunsgrēku, cietis viens ugunsdzēsējs, kurš nodots mediķiem un hospitalizēts tālākai apskatei.

LETA jau vēstīja, ka ugunsgrēka dzēšanas darbos, kas turpinās kopš otrdienas vakara, ir iesaistīti VUGD ugunsdzēsēji, Valsts meža dienests (VMD) un divi Nacionālo bruņoto spēku helikopteri. Tāpat trešdienas pēcpusdienā pieprasīta palīdzība no Lietuvas, lūdzot piesaistīt tās bruņoto spēku helikopteri. Palīdzību sniedz arī "Latvijas Valsts meži".

Kopējā degšanas platība pārsniedz 100 hektārus. Dzēšanas darbus apgrūtina sausums un lielais vējš. Dūmi izplatās arī uz blakus novadiem.

No blakus esošā Ventspils novada Stiklu ciema lielā piedūmojuma dēļ trešdien evakuēti vismaz 70 iedzīvotāji, bet aptuveni 50 cilvēki atteikušies pamest mājas, iepriekš apliecināja VUGD pārstāve.

Turpinoties ugunsgrēka dzēšanai, jaunas iedzīvotāju evakuācijas pagaidām nav nepieciešamas, pēc novadu civilās aizsardzības komisijas sēdēm aģentūrai LETA apliecināja Talsu novada un Ventspils novada pārstāvji.

Vaicāts, vai ir vēl kādas riska zonas, kur varētu būt nepieciešama evakuācija, VUGD priekšnieka vietnieks, pulkvedis Ints Sēlis intervijā raidījumam "LNT ziņas" trešdienas vakarā skaidroja, ka ir veikts monitorings un tuvumā šādu vietu nav. Tomēr, ja radīsies jauns apdraudējums, iedzīvotāji tiks informēti un norisināsies visas nepieciešamās darbības.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā pārstāvji aģentūrai LETA apliecināja, ka notikuma vietā palīdzība sniegta vienam no karstuma cietušam cilvēkam, kurš hospitalizēts.