Ventspils novada Usmas pagastā darbu sāk zvēru dārzs

Ventspils novada Usmas pagasta "Lejniekos" šomēnes atvērts mini zoodārzs, kurā apskatāmi aptuveni 100 dažādi putni, mājlopi un citi dzīvnieki, aģentūru LETA informēja "Lejnieku" saimnieks Andris Goldmanis.

Mini zoodārzs sevišķi lepojas ar izveidoto putnu dārzu, kurā var sastapt Jakobīnes baložus, pāvus, fazānus, tītarus, vistas un pīles.

Mini zoodārzā mitinās arī trīs Šetlandes poniji, nutrijas, truši, dažādu šķirņu aitas, zirgs, dekoratīvā cūka, cauna, šinšillas, jūrascūciņas. Dzīvnieki atvesti gan tepat no Latvijas, gan tālākām zemēm. Piemēram, četri stepes murkšķi jeb baibaki atceļojuši no Krievijas.

Mini zoodārzs drīzumā tikšot papildināts ar jaunām cūkām, arī vistām. Vaicāts, vai nav iecerēts mini zoodārzā izmitināt arī kādus eksotiskākus zvērus, Goldmanis sacīja: "Kas nu kuram šķiet eksotisks. Piemēram, rīdzinieki ir priecīgāki apskatīt tītarus nekā pāvus." Saimnieks uzsvēra, ka šis mini zoodārzs vairāk orientējas uz mājdzīvniekiem un īpaši gaida ciemos pilsētas bērnus, kuriem varētu būt interesanti apskatīt mājlopus un mājputnus. Turklāt apmeklētājiem mini zoodārza iemītniekus ir iespējams arī paglaudīt un apmīļot, uzsvēra Goldmanis.

Lai gan mini zoodārzs atvērts tikai šī gada jūnijā, dzīvnieki uz "Lejniekiem" atceļojuši pamazām trīs gadu laikā. Sākotnēji dzīvnieki turēti tikai savam un pašu bērnu priekam, un iecere par mini zoodārza izveidošanu radusies tikai vēlāk, atklāja Goldmanis.

Zoodārzs gaida ciemos apmeklētājus - gan ģimenes, gan skolēnu un pieaugušo grupas - katru dienu. "Lejniekos" ir arī iespēja pārnakšņot teltī, var izmantot arī melno pirti.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais