Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uzņēmējiem savs nams

© Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Praktiski pabeigta ir vēsturiskā nama Limbažos, Burtnieku ielā 2, atjaunošana, kas nozīmē, ka jau šā gada septembrī tas vērs durvis esošajiem un topošajiem uzņēmējiem, lai kalpotu kā vieta, kur rodas idejas, kur tālāk tiek nodota pieredze un gūtas zināšanas – Uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības centrs.

Limbažu novada pašvaldības Attīstības nodaļas uzņēmējdarbības speciālists Agris Vēveris informē: «Jau pirms dažiem gadiem uzņēmēji izteica vēlmi atrast telpas, kur varētu sanākt kopā, apgūt jaunas zināšanas, dalīties pieredzē, organizēt seminārus un lekciju ciklus. Sekojot šīm vēlmēm, kā arī saskatot labu potenciālu uzņēmējdarbības, tostarp sociālās uzņēmējdarbības, attīstībai, pašvaldība pieņēma lēmumu atjaunot vēsturisko namu Burtnieku ielā 2. Faktiski no vecās ēkas ir palikušas tikai pagraba velves - pārējais, ievērojot vēsturiskās būvniecības tradīcijas, ir uzbūvēts no jauna.»

SENATNE UN MŪSDIENAS. Senais nams Burtnieku ielā 2 nu kalpos citiem mērķiem - būs uzņēmējdarbības attīstībai un jaunu ideju realizācijai nozīmīga vieta Limbažos, vēsta Agris Vēveris / Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Ēkas pagrabstāvā paredzētas telpas amatnieku darbnīcām, pirmais stāvs kalpos kā kopā sanākšanas vieta kafijošanai un ideju apspriešanai, bet otrajā stāvā būs labi aprīkotas biroja tipa darba vietas, kuras varēs izmantot gan pastāvīgi, gan tikai nomāt uz stundām vai dažām dienām. «Šobrīd beidzas būvdarbi un sāksies telpu iekārtošanas process - manuprāt, lieliski, ja šo darbu pēc saviem ieskatiem veiks jaunie dizaineri, kuriem dzimtā puse ir Limbaži. Viņi ir izteikuši vēlmi šajās telpās arī strādāt un darboties. Es šo vietu vēlos redzēt kā radošu namu, kurā virmo idejas, kas realizējas savstarpējā sinerģijā,» uzsver uzņēmējdarbības speciālists.

Vienlaikus telpas paredzētas arī jaunizveidotajai krājaizdevu sabiedrībai Mecepole, kas nule kā saņēmusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauju reģistrēt uzņēmējdarbību. Līdz ar to vienā vietā Limbažu uzņēmējiem būs iespēja ne tikai saņemt konsultācijas par uzņēmējdarbības veidošanu un attīstību, veikt reālu darbību, bet arī izskatīt krājaizdevu sabiedrības piedāvājumu uzņēmējdarbības attīstības kreditēšanas jautājumā.