"BIKI deserti" – mūsdienīgi un tradicionāli

ĢIMENE ir saldummīļi, tāpēc savu biznesu saista ar desertiem. Mazajā kafejnīciņā pēc saldējuma un kafijas gaidīti ir gan lieli, gan mazi kopā ar ģimenes mīluļiem, teic Inga un Beate Bikaras © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Bikaru ģimene ir saldummīļi, tāpēc bizness, kas saistās ar desertiem, ir likumsakarīgs turpinājums mājās ieviestajām tradīcijām.

Galvenais saldo ēdienu gatavotājs, bet ikdienā pieredzējis hokeja treneris ir Gints Bikars, kura kroņa deserts ir pēc vecvecāku receptes pagatavotās peldošās salas vaniļas mērcē. Savukārt vecākā meita Beate braukusi uz Itāliju, lai pie speciālistiem apgūtu itāļu dželato pagatavošanu.

Vasarā akcents tiek likts uz itāļu tradicionālo auksto desertu dželato, kuram no klasiskā saldējuma atšķiras gan sastāvdaļas, gan uzturvērtība, gan pagatavošanas tehnika, turklāt tajā piena produktus Bikari ir aizstājuši ar speciālu olīveļļu, tādējādi dodot iespēju arī tiem, kuru organismam nepatīk laktoze, baudīt saldējuma prieku.

Lai īstenotu nodomu atvērt savu kafejnīciņu ar plašu saldējuma klāstu, iegādāta speciāla iekārta un izveidota laboratorija. Kafejnīcas īpašniece Inga Bikara: «Dželato pagatavošana nav nemaz tik vienkārša, tāpēc iegādājāmies jaunu specializētu tehnoloģiju un uz Itāliju mācīties nosūtījām meitu Beati. Rudens pusē, kad laiks paliks vēsāks, atkal galdā celsim leģendārās peldošās salas un dažādas kūciņas. Kamēr laiks ir silts, jāizmanto iespēja baudīt saldējumu.» Pirms iegādāšanās ir iespējams nogaršot visas saldējuma šķirnes - tikai tad izvēlētais tiks likts vafeļu tūtiņā. Jāpiebilst, ka saldējumu var pasūtīt lielākā apjomā arī dažādiem pasākumiem un svētku reizēm.

***

BIKI deserti vasaras darba laiks:

ZELTIŅU IELA 16, MĀRUPE

P. 12.00-19.00

O. 12.00-19.00

T. 12.00-19.00

C. 12.00-21.00

P. 12.00-21.00

S. 12.00-21.00

Sv. 12.00-21.00



Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais