Ģimenes restorānu tīkls "Hercogs" apgūst jaunas teritorijas

MĀRUPĒ ģimenes restorāns Hercogs atvērts jau ceturto gadu un iemantojis pamatotu popularitāti © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Zīmola Hercogs ģimenes restorāni, kas sevi piesaka ar moto «Atnāc vienreiz, lai atgrieztos vienmēr», turpina izaugsmi un atver jaunus restorānus. Mārupē ģimenes restorāns Hercogs veiksmīgi strādā jau ceturto gadu, bet pagājušā gada septembrī Hercogs atvērts arī Ķīpsalā, bijušā Fabrikas restorāna telpās, savukārt jau novembrī Hercogs apmeklētājus sāka uzņemt arī Mežaparkā, bijušās Gustava Ādolfa konditorejas vietā. Rudens pusē Hercoga koncepta restorānu atvērs arī Ādažos.

Ģimenei ir jābūt kopā

Restorānu tīkla Hercogs īpašnieks Andris Rūmītis uzsver: «Ģimene ir vislielākā vērtība, un, ejot uz restorānu, nevajag atstāt bērnus mājās - ģimenei ir jābūt kopā. Pats esmu tēvs, tāpēc zinu, ko vajag bērniem. Viņi nevar ilgstoši sēdēt pie galda - bērnam nepieciešamas kustības un aizraujošas nodarbošanās, tāpēc mūsu restorānos īpaša vieta paredzēta arī mazajiem apmeklētājiem. Mūsu rūpes neaprobežojas ar speciālu ēdienkarti, bet arī ar aktivitātēm un rotaļām. Kamēr pieaugušie laiku vada sarunās un vīna baudīšanā, bērni var nodarboties rotaļu stūrītī.» Mārupes restorānā bērniem atvēlēta vesela istaba, arī topošajā restorānā Ādažos paredzēta speciāla telpa. Ķīpsalā rotaļu iespējas ir mazākas, taču arī šeit vieta ir atrasta.

ŠEFPAVĀRS Artis Upners Mārupes restorānā strādā kopš atvēršanas. Jāatzīst, ka slavenā Pavlova kūka un sams garšo izcili. Kopējo restorānu Hercogs ēdienkartes konceptu uztur šefu šefs Nauris Nummurs, kurš šobrīd attīsta restorānu Mežaparkā un ir gatavs startam Ādažos / Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Mežaparka pārvērtības un izaicinājumi

Daudzus gadus Mežaparkā, Kokneses prospektā 13a, atradās pazīstamā Gustava Ādolfa konditoreja un banketu zāle. Tagad telpas ir pilnībā rekonstruētas un ieguvušas ne tikai jaunu veidolu, bet arī saturu. Īpašnieks skaidro: «Nevaram teikt, ka Mežaparka Hercogā ir sasniegts viss, ko vēlējāmies - vēl arvien pilnveidojam pakalpojumus, sabalansējam pieprasījumu un piedāvājumu, domājam, radām un strādājam.» Pirms Hercoga ienākšanas telpas pamatā tika izmantotas konditorejai, bet banketu zāle bija iecienīta bēru mielastu rīkošanas vieta. Jaunais koncepts ir pavisam cits: šeit ir konditoreja un kulinārija, kur iegādāties salātus, kūciņas, bulciņas un citus konditorejas un kulinārijas izstrādājumus ātrai apēšanai vai līdzņemšanai, bet pilnīgi atsevišķi izveidots moderns restorāns ar daudzveidīgu ēdienkarti un labu servisu. Tādējādi apmeklētājiem ir radītas alternatīvas iespējas. Jāpiebilst, ka gan Mežaparka Hercoga restorāna, gan topošā Ādažu restorāna arhitekti ir talantīgais Lauderu pāris.

JĀIET TĀLĀK. Mums ir lielas ambīcijas, bet to īstenošanā nedrīkstam kļūt lepni un pašpārliecināti - katru dienu ir smagi jāstrādā, lai cilvēki pie mums nāktu atkal un atkal, pauž Andris Rūmītis / Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Ķīpsalas Hercogs - pieejams un draudzīgs

Daudziem apmeklētājiem Ķīpsalas restorāns asociējas ar augstām cenām un premium klases ēdienkarti un servisu, kas ne katram ir pa kabatai, un ēdieni ne visiem saprotami. Hercogs lauž šo stereotipu, jo uzskata, ka uz restorānu cilvēkiem jāiet nevis trīs reizes gadā, bet vismaz trīs reizes mēnesī - tātad cenu politikai jāatbilst apmeklētāju maksātspējai, bet ēdienkartei jābūt tik plašai, lai apmierinātu dažādas vēlmes.

«Ķīpsalas Hercogā esam atstājuši astoņus ēdienus no iepriekšējo saimnieku ēdienkartes, jo tās ir laiku pārdzīvojušas vērtības. Piemēram, liellopa burgers, kas tik ļoti garšo Mairim Briedim, vai arī iecienītā marcipāna kūka un laša zupa. Piedāvājums ir ļoti daudzpusīgs - katram iespēja atrast sev saprotamāko.»

Jāpiebilst, ka, ievērojot Hercoga konceptu, Ķīpsalā darbu turpina tā bijušais šefpavārs Sergejs Gjačs.

Atnāciet vienreiz, lai atgrieztos vienmēr - pārbaudīt šo aksiomu aicina Hercoga komanda!



Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais