Dundagā svinēs Sklandraušu festivālu

© Publicitātes foto

21. jūlijā Dundagā notiks Sklandraušu festivāls «Pie galda, pie goda, pie labiem ļaudīm». Tas būs arī viens no Latvijas simtgades svinību novados festivāla «Latvijas Goda aplis» pasākumiem. «Latvijas Goda aplis» ir aicinājums svinēt Latvijas valsts simtgadi visu cauru gadu.

Svinēsim svētkus par godu sklandrausim, jo sklandrausis ir viens no mūsu novada simboliem un lepnumiem! Domājams, ka tieši lībiešu krasts ir tā vieta, kur meklējama sklandrauša izcelsme.

Lepojamies, jo tas ir pirmais Latvijas pārtikas produkts, kura ražošanu aizsargā Eiropas Savienība. Sklandrausis ir iekļauts Eiropas Komisijas reģistra sarakstā «Garantēta tradicionālā īpatnība». Tas nozīmē, ka tam jābūt gatavotam atbilstoši apstiprinātai receptūrai un pat izmēram jāatbilst noteiktiem standartiem.

Svētkos celsim godā vietējās, tradīcijas, amatu un kultūras prasmes.

Ielūkosimies novada vērtību lādē, atcerēsimies novadam svarīgus notikumus, vietas un ļaudis, godināsim ievērojamus novadniekus.

Šoreiz svētkos viesosies arī Dundagas pils kādreizējo saimnieku Ostenzakenu dzimtas pēcnācēji. Jarika fon der Ostenzakena (Yarica von der Osten-Sacken) dejas meistarklasē bērniem mācīs baletu, bet Jans Balions (Jan Balyon) mācīs gleznotprasmi.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts, materiāls tiks izmantots publicitātes vajadzībām.

Pasākumu organizē Dundagas Kultūras pils.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais