Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pāvilostas "māju-kuģi" tomēr vedīs prom no kāpu aizsargjoslas

© Ekrānšāviņš no NRA

Pāvilostas novada Ulmales stāvkrastā esošās "mājas-kuģa" īpašnieks Argods Lūsiņš esot sācis sagatavošanās darbus "mājas-kuģa" pārvietošanai ārpus krasta kāpu aizsargjoslas, informēja Pāvilostas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Zaļkalns ("Mēs savam novadam").

Pašvaldības rīcībā ir informācija, ka sākti sagatavošanās darbi, lai "māju-kuģi" paceltu "uz riteņiem", aizvestu no krasta kāpu aizsargjoslas un novietotu Lūsiņam piederošajā zemesgabalā tālāk no jūras, kur jau ir dzīvojamā un saimniecības ēkas.

Pašvaldības rīcībā ir informācija, ka sākti sagatavošanās darbi, lai "māju-kuģi" paceltu "uz riteņiem", aizvestu no krasta kāpu aizsargjoslas un novietotu Lūsiņam piederošajā zemesgabalā tālāk no jūras, kur jau ir dzīvojamā un saimniecības ēkas. Zaļkalns gan pats klātienē sagatavošanās darbus neesot redzējis, bet domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons ("Mēs savam novadam"), kurš pašlaik ir atvaļinājumā, viņam teicis, ka rosība tur notiekot un viss liecinot, ka Lūsiņš savu solījumu pārvietot "māu-kuģi" pildīs. Domes priekšsēdētāja vietnieks gan apšaubīja, vai to, kā iepriekš solīts, izdosies paveikt tieši līdz 1.jūlijam, jo ir palikušais tikai pāris dienas. Tomēr neliela aizkavēšanās šajā gadījumā arī neesot tik būtiska - galvenais, lai solījums "māju-kuģi" pārvietot tiek izpildīts, atzina Zaļkalns.

No sākotnējās ieceres "māju-kuģi" aizvest pa jūru īpašnieks esot atteicies, jo Latvijas Jūras administrācija (LJA) nav varējusi izsniegt apliecinājumu par šī objekta peldamību.

Pašvaldības rīcībā esot informācija, ka īpašnieks "māju-kuģi" plāno pārvietot dziļāk iekšzemē, ārpus 150 metru krasta kāpu aizsargjoslas, un novietot to savā īpašumā, kur jau ir dzīvojamā un saimniecības ēkas. Vietas šajā teritorijā esot pietiekami. Domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons ("Mēs savam novadam") teica, ka šāda objekta novietošanai savā īpašumā īpašniekam nav nepieciešama atļauja - nav liegts savā īpašumā turēt būvniecības stadijā esošu peldošo konstrukciju.

Kā ziņots, netālu no Pāvilostas miljonāra Lūsiņa uzņēmums jūras malā ir uzslējis "māju-kuģi". Lai arī ēku celtniecība šajā vietā nav atļauta, māju atgādinošā konstrukcija tur ir tapusi, jo nodēvēta par būvniecības stadijā esošu pontonu. Īpašnieks solījis konstrukciju nolaist ūdenī, tomēr vairāku gadu garumā tas nav ticis izdarīts.

Pašvaldībai Lūsiņš solījis "māju-kuģi" aizvākt līdz šī gada 1.jūlijam.