Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzekne un Pleskava paraksta vienošanos par sadarbību

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs pagājušajā nedēļā pēc ekonomikas ministra aicinājuma piedalījās Latvijas-Krievijas Starpvaldību komitejas sēdē Pleskavā (Krievija). Tās ietvaros parakstīta arī vienošanās par Rēzeknes un Pleskavas pašvaldību sadarbību, informē Diāna Zirniņa, Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

4.jūnijā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un Pleskavas pilsētas administrācijas vadītājs Ivans Cecerskis parakstīja vienošanos par sadarbību starp Rēzekni un Pleskavu (Krievija).

Rēzekne un Pleskava attīstīs sadarbību starp pašvaldībām ekonomiskajā, sociālajā, sporta un kultūras jomā, kā arī piedalīsies kopīgu pasākumu rīkošanā, piesaistot abu pilsētu radošos kolektīvus, kā arī veicināt tiešu kontaktu veidošanos starp Rēzeknes un Pleskavas uzņēmējiem. Taču īpaša uzmanība tiks pievērsta kopējam darbam Latvijas, Krievijas un Igaunijas pārrobežu sadarbības projektu izstrādē un īstenošanā.

"Kopīgu projektu realizācija, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu, ir brīnišķīga iespēja sakārtot kā Rēzeknes, tā arī Pleskavas infrastruktūru. Mēs nedrīkstam neizmantot šo iespēju. Mums jau ir konkrētas kopēju projektu idejas un tuvākajā laikā gaidīsim pleskaviešus Rēzeknē, lai apspriestu mūsu kopējo darbu", - teica Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Atgādināsim, ka aprīlī Rēzeknes pilsētas dome parakstīja sadarbības memorandu ar Pleskavas apgabala Sebežas rajona administrāciju par kopēju projektu izstrādi un realizāciju. Bez tam, sadarbības līgumi ir parakstīti ar Pleskavas apgabala Novosokoļņiku un Veļikije Luki rajoniem.

Vērtējot Latvijas-Krievijas Starpvaldību sanāksmes rezultātus, pilsētas mērs A.Bartaševičs atzīst, ka beidzot ledus Latvijas un Krievijas attiecībās ir sakustējies un sākušās nevis emocionālas, bet gan lietišķas diskusijas par abu valstu attiecībām. Nākošo starpvaldību sanāksmi viņš rosinājis rīkot Rēzeknē. Tas varētu būt vērienīgs pasākums, kurā piedalītos vairāk kā 100 abu valstu politiķi un uzņēmēji.