Ķekavas novada pašvaldība izplatījusi informāciju - Ķekavas avota ūdens dzerams tikai pēc novārīšanas.
Kā liecina dzeramā ūdens analīzes, tad iedzīvotāju vidū populāro Ķekavas avota ūdeni var lietot pārtikā tikai pēc novārīšanas, jo tajā konstatētas koliformas baktērijas.
Kā liecina dzeramā ūdens analīzes, tad iedzīvotāju vidū populāro Ķekavas avota ūdeni var lietot pārtikā tikai pēc novārīšanas, jo tajā konstatētas koliformas baktērijas.
Pēc Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas pasūtījuma, SIA “Vides audits” laboratorija 25. maijā veikusi dzeramā ūdens analīzi, lai noskaidrotu, cik tīrs un lietošanai pārtikā derīgs ir Ķekavas avotiņa ūdens (Ķekavas centrā pie autoceļa A7).
Saskaņā ar testēšanas pārskata rezultātiem, pēc parauga ķīmiskā sastāva noteikšanas, konstatēts, ka ūdens ir nedaudz sārmains, ciets, bez krāsainības un duļķainības, nesatur amonija jonus, bez garšas un smaržas, praktiski nesatur dzelzi, mangānu un sulfātjonus, nesatur Escherichia coli baktērijas, bet ir niecīgs daudzums koliformu.
Ķekavas novada pašvaldība norāda, ka šis avots nav oficiāls dzeramā ūdens ņemšanas punkts, tādēļ ūdens izplūdes cauruļu vietas nav hermetizētas, cauruļu izplūdes gali netiek dezinficēti, un tajos iespējama baktēriju nokļūšana no apkārtējās vides.
Ūdens pavisam droši lietojams pārtikā tikai pēc novārīšanas. Analīzes Ķekavas avotiņam tika veiktas jau 2017. gadā, salīdzinot ar pagājušajā gadā veiktajām analīzēm, ūdens ir tīrāks, tomēr pirms vārīšanas to lietot uzturā nav ieteicams.