Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iecavā pie privātmājas atrod nesprāgušu lādiņu; satiksme tiek atjaunota

© Iecavas novads/Facebook

Aculiecinieki portālam nra.lv otrdienas rītā ziņoja, ka Iecavā, kādas privātmājas teritorijā ir atrasts nesprādzis lādiņš.

No tuvējās apkārtnes tika evakuēti cilvēki - savas mājas bija jāpamet gan iedzīvotājiem, gan skolēniem Iecavas vidusskolā.

Notikuma vietā strādāja policija, kā arī Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kuri veica lādiņa neitralizēšanu. Pusdienlaikā speciālisti darbu pabeidza un bīstamo lādiņu neitralizēja. Plānots, ka tuvākajā stundā satiksme pilsētā būs atjaunota.

Iecavas iedzīvotāji portālam pastāstīja, ka pašā centrā tika bloķētas vairākas ielas.

No tuvējās apkārtnes tika evakuēti cilvēki - savas mājas bija jāpamet gan iedzīvotājiem, gan skolēniem Iecavas vidusskolā.

Lādiņš tika atrasts, pašvaldībai veicot rakšanas darbus.

Kā informē Valsts policijā, 29. maija rītā Iecavā, Mazajā ielā 2, atrasts aviācijas lādiņš. Valsts policijas darbinieki veica iedzīvotāju evakuāciju. Drošības zona, no kuras tika evakuēti iedzīvotāji, 500-600 metru rādiusā no lādiņa atrašanās vietas.

Aizsardzības ministrijas preses pārstāve Sandra Brāle aģentūrai LETA teica, ka žoga izbūves laikā atrasta 100 kilogramus smaga Otrā pasaules kara aviācijas bumba, kura patlaban policijas pavadībā tiek nogādāta uz Ādažu poligonu neitralizēšanai.