Eigims geju parādes dienā aicina visus uz Daugavpili - dziedās Dima Bilans

© Sputnik/Scanpix

Daugavpils mērs Rihards Eigims izdomājis oriģinālu veidu, kā protestēt pret 9.jūnijā Rīgā ieplānoto seksuālo minoritāšu parādi.

Facebook Eigims aicina rīdziniekus, kas atbalsta tradicionālās ģimenes vērtības, šajā dienā braukt uz Daugavpili.

"9. jūnijā Rīgā notiks galvenā šī gada geju parāde. Aicinu rīdziniekus, kas atbalsta tradicionālās ģimenes vērtības, šajā dienā braukt uz Daugavpili! Pie mums uz galvenās pilsētas skatuves vakarā dziedās Intars Busulis un Dan Balans. Bet svētdien - Dima Bilans. Visi koncerti ir bezmaksas. Pilsētas svētku viesu ērtībām ierīkosim telšu pilsētiņu. Kā arī varat paspēt rezervēt atlikušās vietas vietējās viesnīcās. Laipni lūgti Daugavpilī!" raksta Eigims.

Jāpiebilst, ka "Baltijas praids 2018" norisinās 100 dienas un tā laikā paredzēti 100 dažādi pasākumi. Pirmie no tiem pasākumi sākās jau 3.martā, bet no 4.jūnija līdz 10.jūnijam būs galvenā pasākumu nedēļa. Praida kulminācija sagaidāma tieši 9.jūnijā, ar iepriekš pieminēto gājienu.

Pēdējo reizi Latvijā praida pasākums norisinājās 2015.gadā, kad Rīgā tika organizēts svarīgākais Eiropas LGBT pasākums "EuroPride 2015". Šī praida gājiens Rīgā pulcēja 5000 dalībniekus un praida nedēļas laikā notika vairāk nekā 60 dažādi kultūras, mākslas, zinātnes un izklaides pasākumi.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais