Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

SIA "Jūrmalas Mežaparki" gūst starptautisku atzinību

STARPTAUTISKA ATZINĪBA. «Interese par Rīgā realizēto projektu ir ļoti liela. Arī pagājušajā nedēļā Rīgas Barona ielas bērnu rotaļu laukumu apskatīja un mūsu darbu novērtēja nozares speciālisti no Īrijas, jo projekts ir ambiciozs ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules mērogā,» vēsta Andris Čuda © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Līdz ar Rīgas domes iniciētā Centra sporta kvartāla bērnu rotaļu laukuma projekta pabeigšanu pagājušā gada vasarā Jūrmalas uzņēmums Jūrmalas Mežaparki savā vēsturē ir ierakstījis jaunu lappusi. Realizētais projekts ir oriģināls gan no dizaina, gan tehnisko risinājuma viedokļa un guvis starptautisku atzinību.

Radīts unikāls bērnu rotaļu laukums

Uzņēmuma Jūrmalas Mežaparki izpilddirektors Andris Čuda atklāj, ka pagājušais gads ilggadīgajam bērnu rotaļu laukumu iekārtu ražotājam, būvniekam un apsaimniekotājam ir bijis veiksmīgākais kompānijas vēsturē. Uzdrīkstēšanās piedalīties vērienīgā Rīgas domes izsludinātajā iepirkumā par Centra sporta kvartāla bērnu rotaļu laukuma būvniecību, kā arī veiksmīga tā realizācija ir vēl viens apliecinājums pašiem sev, ka, spējot uzņemties atbildību, ir iespējams realizēt unikālus projektus. Iegūtā pieredze, kā arī starptautiskā atzinība un ārvalstu nozares speciālistu nerimstošā interese par uzņēmuma kvalitatīvi paveikto darbu vērienīgajā objektā liek domāt, ka nākotnē gaidāmi arī ārvalstu pasūtījumi līdzvērtīgu projektu realizācijai. Jāpiebilst, ka jau pirms šī projekta SIA Jūrmalas Mežaparki veiksmīgi sadarbojās ar bērnu laukumu iekārtu pasūtītājiem Lietuvā, Zviedrijā un Somijā. «Mūsu vadmotīvs ir drošība un kvalitāte, un tā ir atbilstoša striktajiem starptautiskajiem standartiem attiecībā uz bērnu rotaļu laukumu iekārtām un būvniecību. Mēs neapstājamies pie jau sasniegtā, bet pieņemam arvien jaunus izaicinājumus, tāpēc šobrīd meklējam jaunus un ilgtspējīgus risinājumus, lai radītu arvien drošākas, dizaina ziņā interesantākas un bērniem aizraujošākas rotaļu iekārtas. Varbūt kādam šķiet, ka slīdkalniņš, smilšu kaste un šūpoles ir vienkārši elementi, bet būtībā tās ir ļoti atšķirīgas,» teic Andris Čuda.

Rotaļu laukumu nevar būt par daudz

Rotaļu laukums ir viena no svarīgākajām bērna dzīves sastāvdaļām, jo tieši rotaļu laukumā bērns iegūst pirmās socializācijas prasmes, attīsta fiziskās iemaņas un asina prātu. Tajā pašā laikā rotaļu laukumam jābūt drošam un kvalitatīvam, lai mazulis nenodarītu sev pāri. Andris Čuda skaidro: «Es uzskatu, ka bērnu laukumam ir jābūt dažu minūšu attālumā no bērna mājvietas, tāpēc to nekad nevar būt par daudz. Mūsu pasūtītāji pamatā ir pašvaldības, kuras interesē, lai uzstādītās iekārtas kalpotu ilgi un droši, tāpēc iekārtu ražošanā izmantojam pārbaudītus materiālus - pamatā līmētā priedes koka konstrukcijas - un drošus tehniskos risinājumus. Daudzu gadu laikā esam pierādījuši, ka mūsu faktiskā darbība atbilst mūsu vadmotīvam - drošība un kvalitāte ir pirmajā vietā.»