Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

No ūdenstilpnes izcelts šogad pirmais noslīkušais peldētājs

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šodien pēcpusdienā Viļānu novadā no ūdenstilpnes izcēluši šogad pirmo noslīkušo peldētāju, pastāstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Viņa norādīja, ka, atpūšoties pie ūdenstilpnes Viļānu novadā, divi cilvēki mēģināja pārpeldēt ūdenstilpni.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus dodoties peldēties.

Aculieciniekiem izdevās krastā nogādāt vienu no cilvēkiem, savukārt otru ugunsdzēsēji glābēji atrada apmēram 30 metrus no krasta zem ūdens. Glābēji noslīkušo cilvēku izcēla krastā, taču mediķi konstatēja viņi nāvi.

VUGD pārstāve atzīmēja, ka vasara ir tas laiks, kad notiek visvairāk nelaimes gadījumu pie un uz ūdens - pagājušajā gadā maija, jūnija, jūlija un augusta mēnešos izglābti 25 cilvēki, kuri bija nonākuši dažādās nelaimēs izbaudot ūdens priekus, savukārt šajos četros mēnešos atpūta pie ūdens traģiski beidzās 52 cilvēkiem, to skaitā arī diviem bērniem, kuri noslīka.

Lai vasaru neaptumšotu traģiski nelaimes gadījumi, VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus dodoties peldēties. Gadījumā, ja esat pārkarsis, tad ūdenī ejiet iekšā lēnām, lai nebūtu strauja ķermeņa temperatūras maiņa, jo tad, piemēram, var sākties krampji. Ja notikusi nelaime un ir nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties zvaniet uz tālruni 112.