Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Īslīcē specializējas gāzes balonu zagšanā

Šīs vasaras topmanta zagļiem šķiet sašķidrinātās gāzes baloni. Par kārtējo zādzību informē Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Naktī no 31. maija uz 1. jūniju nozagti pieci 50 litru tilpuma pilni gāzes baloni. Zādzība notikusi Īslīces pagastā. Novietnē zagļi iekļuvuši, atlaužot piekaramo atslēgu.

Divu nakšu laikā Bauskas novadā nozagti 15 gāzes balonu. Zagļi uzdarbojušies Mežotnes, Vecsaules un Īslīces pagastā. VP Bauskas iecirkņa priekšnieks Sergejs Pašukovs skaidro, ka policija rūpīgi strādā, lai atklātu šo noziedzīgo nodarījumu veicējus. Visticamāk, tie ir vairāki cilvēki, kas specializējušies tieši gāzes balonu zādzībā. Nozagtos balonus iedzīvotājiem acīmredzot pārdod par zemāku maksu, pēc tam tukšos balonus savāc un nodod metāllūžņos.

S. Pašukovs atklāj, policijas redzeslokā ir divi iespējamie grupējumi, kas veic šos noziedzīgos nodarījumus. Viņš aicina tirgotājus, arī iedzīvotājus pievērst uzmanību personām, kas rosās gar gāzes balonu novietnēm. Aizdomu gadījumā vēlams informēt policiju.