Lielo pilsētu mēri dosies darba vizītē uz Briseli

23.-25.septembrī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis dosies Latvijas lielo pilsētu asociācijas (LLPA) organizētajā darba vizītē uz Briseli (Beļģijā).

Republikas nozīmes pašvaldību vadītājiem plānotas tikšanās ar Eiropas Komisijas ģenerāldirektorātu ierēdņiem, kā arī to institūciju pārstāvjiem, kas nosaka un ietekmē reģionālo politiku un pilsētu lomu valsts attīstībā. Tiks pārspriesti jautājumi par Eiropas Savienības struktūrfondu plānošanu un apguvi, enerģētikas politiku, sociāliem un veselības, kā arī vides jautājumiem u.tml.

LLPA vizīti organizē projekta „ Latvijas lielās pilsētas- valsts policentriskas attīstības virzītājs” ietvaros. Projekts tika aizsākts 2009. gada 1. maijā, lai pilnveidotu LLPA dalībpilsētu kompetenci prioritārās pilsētpolitikas jomās, stiprinot vietējo ekspertu tīklu, īstenojot pieredzes un labās prakses pārņemšanu starp Latvijas un Eiropas Savienības (ES) institūcijām pilsētpolitikas jomā, tādējādi veicinot publiskā sektora pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanos iedzīvotājiem vietējā līmenī, kā arī stiprinātu LLPA kapacitāti tās dalībpilsētu interešu pārstāvībai nacionālā un ES līmenī. Projekts noslēgsies 2010. gada 31. janvārī.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.