Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ceļu stāvoklis Latgalē ir bēdīgs; daudzviet ceļi ir izšķīduši

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Lai arī nevarētu teikt, ka ir ārkārtas situācija, ceļu stāvoklis daudzviet Latgalē šopavasar ir gana bēdīgs, pastāstīja Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija).

Grants ceļu slikto stāvokli Maksimovs skaidroja ar pērnā gada stiprajām lietavām. Bēdīgā stāvoklī ir arī tie ceļi, kas pērn tika remontēti, kam vairākos posmos tika uzbērta grants. Sakarā ar slapjo laiku grants nepaspēja pietiekami labi pieblietēties, bet ,iestājoties salam, - sasala.

Savukārt pavasarī, iestājoties siltam laikam, ceļu virsējā kārta sāka atkust, bet apakšējā vēl nebija pietiekami labi atkususi un nespēja novadīt ūdeni. Rezultātā uz ceļa virskārtas daudzviet veidojās grūti izbraucama putra.

Pērnā gada lielā mitruma dēļ ceļu bojājumi parādās pat pilnīgi negaidītās vietās, kur tas līdz šim nekad nav bijis.

Patlaban vēl ir gana daudz tādu vietu, kur situācijas uzlabošanai neko īpaši pasākt nevar. Savukārt ceļu posmos, kas jau ir apžuvuši, ir sākta greiderēšana.

Maksimovs pateicās arī zemniekiem un uzņēmējiem, tai skaitā mežizstrādes uzņēmumiem, kas, ņemot vērā ceļu stāvokli, cenšas minimizēt smagās tehnikas kustību izmirkušajos ceļu posmos.

Lemjot ar ceļu remontiem saistītus jautājumus, Viļakas novadā kā prioritāte ir izvirzīti ceļi, pa kuriem kursē skolēnu autobusi un kas ved uz piena saimniecībām.

Viļakas novada pašvaldības vadītājs cer, ka lielu daļu bojāto grants ceļu posmu būs iespējams saremontēt ar Lauku atbalsta dienesta finansiālu atbalstu.

Bēdīgāka nekā citus gadus šogad ir situācija uz asfalta ceļiem, kas ziemas laikā ir kļuvuši ļoti bedraini. Latgales pašvaldību vadītājus uztrauc tas, ka daudzus no šiem ceļiem šogad nav paredzēts remontēt.