Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ķekavieši rīkos savdabīgu akciju, pieminot sporta zāles "sešus atdusas mēnešus"

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Šodien no plkst.18 līdz plkst.21 pie Ķekavas novada sporta halles notiks pasākums, kura laikā iedzīvotāji aicināti pie ēkas nolikt katrs sešas svecītes, pieminot jaunās sporta zāles "sešus atdusas mēnešus", pavēstīja pasākuma organizators Aivars Brūzītis.

6.aprīlī aprit tieši pusgads kopš jaunā sporta halle ir slēgta, jo dažas nedēļas pēc tās atvēršanas, sporta nodarbības laikā, plīsa basketbola groza mehānisma trose un no griestiem nogāzās pacēlāja spole. Negadījumā neviens necieta, taču zāle uz izmeklēšanas laiku tika slēgta. Par notikušo tika ierosināts arī kriminālprocess, kuru arvien izmeklē Valsts policija (VP).

"Jau pusgadu sporta zāle netiek izmantota. Skolēni visu šo laiku sporta nodarbības aizvada skolas gaiteņos un sporta treniņu audzēkņi sporto ārā vai rod citus pagaidu risinājumus veiksmīgai treniņu norisei, kas ir absurdi," skaidro Brūzītis. Pasākuma mērķis ir aktualizēt ieilgušo problēmu, rast operatīvu risinājumu un atjaunot sporta zāles darbu, kā arī akcentēt atbildības trūkumu no Ķekavas novada vadības un atbildīgo institūciju puses par būvniecības laikā pieļautajām rupjajām kļūdām.

Ķekava novada domes pārstāve Vineta Geka aģentūrai LETA gan pastāstīja, ka pašvaldība no savas puses esot veikusi visas nepieciešamās ekspertīzes un ir gatavi veikt vajadzīgos remontdarbus halles darbības atjaunošanai, taču procesu bremzējot Valsts policijas pārbaudes.

"Halles iekārtu tehniskajā ekspertīzē tika ietverti arī VP interesējošie jautājumi, un pārbaužu rezultātus mēs viņiem iesniedzām jau janvāra beigās ar cerību, ka varēsim atjaunot zāles darbu. Taču policijas pārstāvji informēja, ka papildus vēlas veikt vēl paši savu izmeklēšanas eksperimentu. Patlaban halli testē VP, taču mums nav sniegta informācija par to, cik ilgs šis process varētu būt," skaidroja Geka.

Viņa norādīja, ka tiklīdz VP būs devusi atļauju iedzīvotājiem atgriezties hallē, pašvaldība veiks nepieciešamos grīdas seguma un grozu atjaunošanas darbus, lai pēc iespējas ātrāk sporta zāle atkal būtu pieejama iedzīvotājiem.

Pēc pašvaldības pasūtījuma halles iekārtu neatkarīgo ekspertīzi veica uzņēmums AS "Inspecta Latvia" un kopējās ekspertīzes izmaksas ir aptuveni 12 000 eiro.

Jau ziņots, ka 2017.gada septembra nogalē Ķekavā tika atklāts novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle, tādējādi noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.

Skolas izbūves projekta trešajā kārtā izbūvētā sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, ko var izmantot florbola, volejbola, basketbola, rokasbumbas un citu sporta veidu piekritēji. Taču 6.oktobrī jaunatklātajā Ķekavas sākumskolas sporta zālē plīsa basketbola groza pacēlāja mehānisma trose, uz grīdas nokrītot pacēlāja spolei. Kopš oktobra zāle ir slēgta.