Iedzīvotājiem nav skaidri jaunie noteikumi par maksas iebraukšanu Jūrmalā

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Kā jau iepriekš vēstīts, svētdien, 1.aprīlī, atsākās periods, kad par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā jāmaksā. Iebraukšanas maksa vienai dienai ir nemainīga – divi eiro. Ieviestas arī izmaiņas, kā veikt caurlaižu iegādi, taču daudziem tas radījis sajukumu - vai arī izbraucot no Jūrmalas teritorijas ir jāmaksā par caurlaidi, ja esi jau samaksājis par iebraukšanu?

Lai mazinātu drūzmēšanos un braucējiem nebūtu jāstāv rindās pie caurlaižu iegādes aparātiem, iebraukšanas maksu var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz plkst.23.59), kuram caurlaide iegādāta, nevis tikai vienu reizi, kā tas bija iepriekš.

Vienas dienas caurlaidi konkrētai dienai var nopirkt mājaslapā www.visitjurmala.lv, maksājot ar internetbankas starpniecību. To var izdarīt vai nu pirms došanās uz Jūrmalu, arī vairākas dienas iepriekš, vai jebkurā laikā tajā pašā dienā, kad transportlīdzeklis iebraucis īpaša režīma zonā. Par caurlaidi var samaksāt arī pēc izbraukšanas no Jūrmalas, jau aizbraucot mājās, tikai jāņem vērā, ka maksājums jāveic iebraukšanas dienā līdz plkst. 23.59. Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Arī mobilo aplikāciju “Mobilly” un “Riga Card” lietotāji par iebraukšanas caurlaidi var samaksāt pirms vai arī pēc iebraukšanas pilsētā, vēsta pašvaldības maājslapa.

Uzmanību liek pievērst Rolands, kurš norāda, ka cilvēki nav pietiekami informēti par jaunumiem un var izveidoties situācija, ka cilvēki samaksās par vienu caurlaidi divreiz.

Vairāk informācijas šeit!

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais