Saulkrastos jau piekto gadu mēģinās izaudzēt varenāko saulespuķi

Saulkrastu iedzīvotājiem jau piekto gadu tiek rīkota akcija "Saulkrastu saulespuķe Nr.1", kuras laikā iedzīvotājiem būs jāmēģina izaudzēt varenāko saulespuķi.

Šis laiks ir atbilstošs sēšanai un stādīšanai, tādēļ ģimenes atbalsta centrs "Saulespuķe" tiem potenciālajiem akcijas dalībniekiem, kuriem pašiem nav saulespuķu sēklas, piedāvā tas saņemt centra telpās, kur iespējams reģistrēt arī savu dalību akcijā.

Akcijas idejas autore ģimenes atbalsta centra "Saulespuķe" vadītāja Ingūna Feldmane stāstīja, ka patlaban akcijai ir pieteikušies septiņi dalībnieki, taču dalībnieku pieaugums prognozējams augustā, kad saulespuķes jau būs paaugušās un cilvēki būs nolēmuši tomēr piedalīties šajā akcijā.

Lai piedalītos akcijā, var izmantot arī savas jau pārbaudītas saulespuķu sēklas, tomēr arī tad ir nepieciešams piereģistrēties centrā, lai dalībnieks tiktu iekļauts to cilvēku sarakstā, pie kuriem rudenī dosies akcijas rīkotāji novērtēt un mērīt saulespuķes.

Saulespuķu mērīšana notiks septembra beigās, iepriekš sazinoties ar ziedu audzētāju.

Līdz šim nepārspēta ir 2006.gadā izaudzētā saulespuķe, kuras garums bija 4,9 metri. Gandrīz piecus metrus garo puķi izaudzēja Līvija Pētersone, kura katru gadu piedalās akcijā.

Svarīgākais