Kāpēc tā? Pierīgā iet bojā vesela ģimene, kuru neļauj apglabāt

© pixabay.com

18. februārī Sužos kādā privātmājā izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja visa mājā dzīvojošā ģimene. Tuvinieki vēlējās apbedīt savus tuvos, taču tas nav tik vienkārši izdarāms, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Likums nosaka, ka, ja notiek šāda traģēdija un uzreiz nav zināms, kas ir mirušie, tos nogādā Valsts medicīnas ekspertīžu centrā. Ja ir zināmi tuvinieki, tos aicina uz atpazīšanām.

”Man viņus tur atveda. Es savus mīļos apskatīju un atpazinu gan meitu, gan znotu, gan abus mazbērnus. Kā es viņus varēju neatpazīt, ja es viņus esmu uzaudzinājusi!” raidījumam atzīst kundze.

Pēc likuma atpazīšanas fakts ir jāfiksē protokolā. To dara vai nu policijas darbinieks, vai arī uzraugošais prokurors. Kā skaidro policijas pārstāve Gita Gžibovska, tā šoreiz nav bijusi oficiāla atpazīšana.

Cilvēku ķermeņi ugunsgrēkā ir tik ļoti cietuši, ka vizuāli tos atpazīt nevar, jāveic DNS ekspertīze. Termiņš, kurš nepieciešams DNS ekspertīzei un kuru sievietei minējuši policijā, ir kā minimums divas nedēļas. Likumsargi paliek pie tā, ka bez pārbaužu rezultātiem miršanas apliecība netiks izdota, tuviniekiem ir jāpaciešas.

Avots: "Bez Tabu"

Svarīgākais