Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pensionārs sašutis - nodoklis par vasarnīcu visas pensijas apmērā

© Ekrānšāviņš, raidījums "Bez Tabu"

"Tā ir visa pensija," stāsta Valdis, saņemot rēķinu par nekustamā īpašuma nodokli. Iepriekšējo nepilnu 24 eiro vietā šobrīd jāmaksā 172 eiro, vēsta raidījums "Bez tabu".

Pensionārs aprēķinājis, ka nekust'mā īpašuma nodoklis kāpis septiņas reizes. Iedzīvotājs Valdis dzīvo Rīgā, bet uz vasarnīcu Saulkrastos brauc gada siltajos mēnešos.

"Es nesaprotu, kur Saulkrastu dome plāno ieguldīt tos līdzekļus? Viņi nekādus paskaidrojumus nesniedz. Maksājuma uzdevumu viņi atsūta ātri, tikpat ātri varēja atsūtīt arī skaidrojumu," sašutumu puž pensionārs.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis par galvenajiem iemesliem straujam cenu kāpumam sauc iedzīvotāju augošās prasības pret pašvaldību, infrastruktūru un sadzīves apstākļiem pilsētā. Taujājot par konkrētām darbībām, kuras plānotas veikt pēc summas iekasēšanas - atbilde neseko. Priekšsēdētājs aicina iedzīvotājus deklarēties Saulkrastos. Jāpiebilst, ka deklarētām personām nekustamā īpašuma nodokļa summa jāmaksā ar iespaidīgu 70% atlaidi, vēsta raidījums.

Avots: Bez Tabu