Mudina apvienoties visas reģionālās partijas Latvijā

Politiskā partija "Reģionu partija" (RP) rīkos tikšanos ar citu reģionālo partiju vadītājiem, lai rastu kopsaucēju jauna politiskā spēka izveidei. Tā mērķis - apvienoties un pārstāvēt reģionu intereses Latvijas tautsaimniecības attīstībā un reģionālās politikas veidošanā.

Iniciējot reģionālo partiju apvienošanos, RP cer izveidot nopietnu politisko spēku, kura mērķis būtu pievērst lielāku uzmanību reģionālās politikas veidošanai Latvijā. Viena no galvenajām interesēm ir aktīvi iesaistīties Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apgūšanā, kas šobrīd ir viens no galvenajiem reģionu attīstības stūrakmeņiem.

"Šobrīd Latvijas reģionos ir daudz nelielu un sadrumstalotu politisko partiju, kuru mērķi lielā mērā pārklājas. Ņemot vērā šī brīža politisko situāciju, mēs uzskatām, ka izvirzītos uzdevumus spēsim izpildīt apvienojoties. Tādēļ esam aicinājuši tikties reģionālo partiju vadītājus, izklāstot savu piedāvājumu un skatījumu uz paveicamo," skaidro Normunds Breidaks, RP priekšsēdētājs.

Apvienošanās gadījumā aktualizējot un risinot jautājumus, kas būtiski skar nodarbinātību, infrastruktūras un vides sakārtošanu reģionos, pārstāvot reģionu iedzīvotāju intereses, tiktu panākta ārpus Rīgas dzīvojošo vēlētāju aktivitāte un iesaistīšanās. Partiju apvienošanās un kopīga darbības plāna veidošana, radītu alternatīvu šī brīža politiskajam piedāvājumam.

Politiskā partija "Reģionu partija" ir demokrātiska partija, kas savās rindās apvieno visus iedzīvotājus, kuru galvenais mērķis ir pagastu un novadu teritorijas sociāli ekonomiskā attīstība, tai skaitā pašvaldības teritorijā dzīvojošo cilvēku labklājības līmeņa paaugstināšana.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais