Vakar Jēkabpilī plūdu dēļ evakuētie trīs cilvēki un divi kaķi, varot atgriezties mājās

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Svētdien Jēkabpils novadā no applūstošās teritorijas evakuēti trīs cilvēki un divi kaķi, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Izmantojot laivu, cilvēki un kaķi tika evakuēti no divām mājām Ābeļu pagastā.

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils ir nokrities par vairāk nekā pusmetru, ūdens no applūdušajām teritorijām vietumis ir atkāpies un Jēkabpils novadā Ābeļu pagastā evakuētie cilvēki pagaidām var atgriezties mājās, pastāstīja Jēkabpils pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības inženieris Andris Štolceris.

Svētdienas pievakarē ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedza 6,7 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta - augstāko atzīmi pēdējo gadu laikā. Patlaban ūdens līmenis ir noslīdējis līdz 6,14 metru atzīmei. Vižņu krāvumi pie Jēkabpils nav izkustējušies, informēja speciālists.

Štolceris atzina, ka prognozēt turpmāko notikumu attīstību patlaban esot visai sarežģīti, situācija Daugavā pastāvīgi tiekot novērota.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.