Daugavā pie Jēkabpils paaugstinājies ūdens līmenis

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Daugavā no Jēkabpils līdz Pļaviņām ūdens līmenis nedaudz svārstās, bet visai straujš kāpums turpinās augšpus Jēkabpils, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Jersikas novērojumu stacijā ūdens līmenis divās dienās kāpis par vairāk nekā metru, bet piektdienas rītā ūdens līmenis šajā vietā vēl atpaliek no mēneša pirmajā pusē sasniegtā maksimuma.

Ūdens līmenis kāpj ledus sastrēguma astes galā un augšpus tā - Krustpils, Jēkabpils un Līvānu novadā.

Jēkabpils pilsētā ūdens līmenis noslīdējis dažus centimetrus zem sešu metru atzīmes, arī pie Zeļķu dzelzceļa tilta ūdens līmenis Daugavā saglabājas zem sešu metru atzīmes.

Pie Pļaviņām ūdens līmenis likteņupē HES darbības ietekmē ir zems.

Zems un nemainīgs ūdens līmenis Daugavā saglabājas arī Daugavpils un Krāslavas novadā.

Ja ledus sastrēgums izkustēsies, posmā no Līvāniem līdz Pļaviņām Daugava var pārplūst.

Lietus un kūstošā sniega dēļ daudzās Latvijas upēs sācis paaugstināties ūdens līmenis, vietām iespējamas straujas svārstības ledus iešanas dēļ.

Līdz šim atkušņa ietekmē ūdens visvairāk kāpis Kurzemes rietumu daļas upēs, tajā skaitā Durbē, Rīvā, Užavā un Irbē ūdens līmenis paaugstinājies par 30-50 centimetriem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais