D.Staķe tiksies ar Rojas novada iedzīvotājiem un deputātiem

Ceturtdien, 20.maijā, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, tiksies ar Rojas novada iedzīvotājiem un deputātiem, lai pārrunātu izveidojušos situāciju saistībā ar novada teritorijas robežu grozīšanas ierosinājumiem un šo ierosinājumu iemesliem.

Tikšanās laikā ministre D.Staķe plāno diskutēt par Rojas novada pašvaldības aktualitātēm, tai skaitā domes pieņemto lēmumu grozīt novada administratīvās teritorijas robežas, pašvaldības domes deputātu un izpildinstitūciju darbu, sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem, kā arī citiem Rojas novada iedzīvotājiem un deputātiem aktuāliem jautājumiem.

Rojas novada dome iedzīvotāju aptauju par Mērsraga atdalīšanos no Rojas novada ir atzinusi par nenotikušu, jo tajā nepiedalījās pietiekams iedzīvotāju skaits, tomēr pieņēmusi lēmumu atdalīt no Rojas novada pašvaldības Mērsraga pagastu.

„Tā kā domes lēmums pamatots ar Mērsraga pagasta iedzīvotāju vēlmi atdalīties no Rojas novada, lai objektīvi izvērtētu situāciju, vēlos uzklausīt gan iedzīvotāju, gan deputātu argumentus”, norāda D.Staķe.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija jau iepriekš informēja, ka Rojas novada dome no šā gada 10.marta līdz 8.aprīlim veica iedzīvotāju anketēšanu par pašvaldības administratīvās teritorijas robežas grozīšanas variantiem, pakalpojumu pieejamību, iemesliem novada robežas grozīšanai un priekšlikumiem novada darbības uzlabošanai.

Sabiedriskajā apspriešanā no Rojas novada pilngadīgajiem 5369 iedzīvotājiem piedalījās 913 iedzīvotāji, tai skaitā 862 no Mērsraga un tikai 51 no Rojas pagasta. Anketēšanas rezultātā secināms, ka tikai neliels iedzīvotāju skaits ir paudis viedokli par sadalīšanu, turklāt, iespējams, Rojas novada dome ignorējusi iedzīvotāju viedokli, kuri aptaujā nepiedalījās, uzskatot, ka esošā administratīvā teritorija ir optimāla.

Rojas novads 2008.gada 14.jūlijā izveidojās brīvprātīgi apvienošanās rezultātā un līdz pašvaldību vēlēšanām, kas notika pērn.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais