Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vietām ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

© F64

Sniegs un apledojuma veidošanās šorīt vietām Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti Liepājas virzienā no Saldus līdz Liepājai, kā arī Gulbenes apkārtnē virzienos uz Rēzekni, Madonu un Balviem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir atsevišķos posmos Rīgas, Balvu, Dobeles, Cēsu, Kuldīgas, Liepājas, Madonas un Ogres apkārtnē.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 73 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC brīdina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tādēļ manevrus nevajag veikt strauji, kā arī jāizvēlas autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un jāievēro piesardzīga distance.