Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nokrišņu rezultātā, Liepājā applūdis stadions, parks un ielas

© liepajniekiem.lv

Pēdējo dienu intensīvo nokrišņu rezultātā Liepājā applūdis Jūrmalas parks, tam blakus esošais stadions "Daugava" un ielu posmi daudzviet pilsētā, apstiprināja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Vakar "Komunālā pārvalde", pieaicinot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, veikusi ūdens atsūknēšanu stadionā "Daugava". Kā informēja Liepājas olimpiskā centra stadionu projektu vadītājs Gatis Špakovskis, pilnībā bija applūdis vieglatlētikas sektors un daļēji arī futbola laukums. "Stadions atrodas pietiekami zemā vietā, minimāli virs jūras līmeņa. Gruntsūdeņu līmenis ir augsts. Arī iepriekš ir bijušas problēmas augsto gruntsūdeņu dēļ, bet vakar vieglatlētikas sektorā visi astoņi celiņi bija zem ūdens. Kā stāstīja bijušais stadiona darbinieks, pēdējo 30 gadu laikā tāda situācija ir pirmo reizi," atzina Špakovskis.

Stadiona rīcībā esošie mazākie sūkņi darbojas jau visu nedēļu, bet pēdējās dienās nācies aicināt talkā arī papildspēkus, lai ūdens masas atsūknētu ar lielāku sūkņu palīdzību. Trešdienas vakarā situācija jau bija normalizējusies un lielās ūdens masas atsūknētas, taču mazie sūkņi turpina darboties - arī šodien Liepājā līst, kaut arī ne ļoti stipri, piebilda Špakovskis.

Augsto gruntsūdeņu dēļ vieglatlētikas sektors cietis jau iepriekš - ziemā, zemei sasalstot un paceļoties, segums tiek deformēts. "Vieglatlētikas sektors nolietojas, un šī situācija šo procesu tikai paātrinās," atzina Špakovskis. Tiesa, nopietnākai rekonstrukcijai būtu nepieciešami ievērojami līdzekļi, kas "nav mērāmi ne simtos, ne tūkstošos," viņš piebilda.

Liepājā applūdis arī Jūrmalas parks, tostarp arī vasaras kafejnīcas "Medūza" teritorija. Tāpat applūduši ielu posmi gan pie Liepājas ezera, gan citur pilsētā. Ir ziņas arī par applūdušiem māju pagrabiem.

"Faktiski katrā pilsētas mikrorajonā ir kādu ielu posmi, kur ūdens netek prom vai aizplūst ļoti lēni. Tādas ielas ir Karostā, Tosmarē, Jaunliepājā un Vecliepājā," atzina "Komunālās pārvaldes" pārstāvis Aigars Štāls. Šādas problēmas veidojas īpaši vietās, kur ar zariem un lapām aizsērējušas gūlijas jeb lietus ūdens uztveršanas sistēmas. "Liepājā līst faktiski katru nakti. Ir vietas, kur ūdens aiztek prom, bet nākamajā rītā atkal ir applūdis," atzina Štāls. "Komunālās pārvaldes" speciālisti veic aizsērējušo gūliju attīrīšanu, gan paši apsekojot situāciju pilsētā, gan reaģējot uz iedzīvotāju ziņojumiem.