Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Atklās Dzintaru skatu torni Jūrmalā

Šodien Jūrmalā tiek atklāts 36 metrus augstais Dzintaru skatu tornis, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja būvniecības uzņēmuma SIA "Latvijas Energoceltnieks" (LEC) pārstāve Ilze Gabrāne.

LEC skatu torņa projektu realizēja pēc Jūrmalas pilsētas pasūtījuma. Projekta īstenošanas gaitā kompānija veica torņa pamatu izbūvi, konstrukciju izgatavošanu un montāžu. Dzintaru skatu torņa projekta autors ir projektēšanas birojs "Arhis".

"Jaunais skatu tornis, sākoties vasaras sezonai, ir nozīmīgs papildinājums Jūrmalas kā kūrorta pilsētas vidē, kas, pateicoties speciāli izstrādātajam vizuālajam veidolam ar koka apdari, veiksmīgi iekļaujas Dzintaru Mežaparka koncepcijā. Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem no skatu torņa būs iespēja vērot iespaidīgu panorāmas skatu 33,5 metru augstumā, jo skatu platforma izvietota virs koku galotnēm," sacīja LEC valdes priekšsēdētājs Andris Asars-Asarovskis.

"Jaunais skatu tornis veido vienu līniju ar Jomas ielu, tāpēc ir labi saredzams no pilsētas centrālās gājēju ielas puses. Skatu tornis piedāvās iespēju ne tikai vērot Jūrmalu no augšas, bet jau tagad ir interesants vizuālais akcents tiem, kas to skata torņa pakājē," sacīja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics.

Torņa nesošie elementi, kāpnes un platformas veidotas no metālkonstrukcijām, apdarē izmantotas līmētas un beicētas priedes koka būvdetaļas, nodrošinot vizuāla veidola atbilstību ainavai.

Skatu tornī 33,5 metru augstumā atrodas speciāla lielā skatu platforma, savukārt visā torņa augstumā kopskaitā izvietotas 12 platformas, paverot skatu visos virzienos. Jaunais Dzintaru skatu tornis kopumā sasniedz 36 metru augstumu.

Uzņēmums LEC (agrāk - "Latvijas energoceltnieks") dibināts 1992.gadā un darbojas vispārējās būvniecības jomā, kā arī veic enerģētikas un sakaru objektu celtniecību.

Sākotnējo pieredzi uzņēmums guva, pārsvarā strādājot ārvalstīs, bet patlaban koncentrējies darbībai vietējā tirgū.

Ar 32 miljonu latu apgrozījumu uzņēmums 2006.gadā bija piektais lielākais celtniecības uzņēmums Latvijā.

2007.gadā LEC īpašnieks Jānis Kols 100% uzņēmuma daļu pārdeva investīciju kompānijai "Alta Capital Partners".

"Dienas biznesa" un "Lursoft" 2008.gada veiktajā pētījumā "Latvijas lielākie uzņēmumi pēc neto apgrozījuma TOP 500 2007.gadā" SIA LEC ierindojas 87. vietā.