Jaunākā informācija: Kā klājas helikoptera avārijā cietušajiem?

© Ekrānšāviņš no aculiecinieku video

Trešdien no Liepājas lidostas uz Krakovu aizveda vienu no Priekules novada Gramzdā avarējušā helikoptera pasažieriem, vēsta portāls "liepājniekiem.lv".

Liepājas Reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļas virsārsts Ivars Krastiņš portālam pastāstīja, ka šāda pārvietošana notikusi pēc pacienta ģimenes vēlēšanās, jo tuvinieki, saprotams, vēlas cietušo apraudzīt, taču mērot tūkstoš kilometru garo ceļu regulāri nav saprātīgi. Viņš arī norāda, ka cietušā tuvinieki ārkārtīgi pārdzīvo par notikušo.

Avārijā cietušā stāvoklis vēl joprojām esot smags un, kā apgalvo I. Krastiņš, nākotne viņam esot neskaidra - to, kā viss atrisināsies, rādīs tikai laiks.

Pārējie helikoptera avārijā cietušie Liepājas Reģionālajā slimnīcā vairs neatrodas - viens no viņiem jau iepriekš nogādāts Rīgā, otrs savukārt no traumām atguvies un šobrīd ārstējas ambulatori.

Intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļas arī virsārsts atzina, ka negadījums licis aizdomāties. "Viens tiek cauri samērā viegli, otrs miris un vēl divi stipri smagā stāvoklī. Bet helikopters taču viens," sacīja I. Krastiņš. "Varam tikai novēlēt, lai cietušajam veicas un lai pēc iespējas ātrāk nāk pie samaņas. Bet ceļš līdz veselībai būs ilgs."