Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Lauku jauniešiem – pašiem savs iedvesmošanās forums!

© Ekrānšāviņš/jzk.lv

No šī gada 3.-5.novembrim biedrība “Latvijas Jauno zemnieku klubs” jau sesto gadu rīko jauniešu izaugsmes forumu, motivētiem jauniešiem, “Solis 2017”.

Jauniešu izaugsmes forums “Solis” ticis izveidots, lai būtu par satikšanās un iedvesmošanās pasākumu apņēmīgiem jauniešiem, kuriem ir interese par Latvijas laukiem un reģionu attīstīšanu. Sešu gadu laikā ir pierādījies, ka jauniešos nerimst interese par uzņēmējdarbību laukos, domubiedru meklēšanu un biznesa ideju attīstīšanu.

Reizēm, satikt uzņēmējus un jauniešus, kuri klātienē dalās ar savu pieredzi, neveiksmēm, kļūdām, sasniegumiem un uzvarām, nozīmē ļoti daudz. Tāpat, ik gadu aicinām ekspertus un profesionāļus savā jomā, kuri dalās ar knifiņiem un aktualitātēm. Šogad uzmanība tiks vērsta uz finanšu piesaistes iespējām, biznesa ideju attīstīšanas niansēm, radošās domāšanas attīstīšanu un, protams, pieredzes stāstiem lauksaimniecībā.

Šāda cilvēks- cilvēkam pieeja foruma organizatoriem šķiet ļoti vērtīga un nozīmīga, jo mēs, kā latviešu tauta, bieži esam kautrīgi un neuzdrošināmies paši meklēt un uzrunāt cilvēkus, no kuriem varētu mācīties! Šajā forumā viss jau ir iedots, tikai jābūt gana zinātkāram un uzņēmīgam, lai izmantotu šo iespēju un pieteiktos forumam!

Iepriekšējo gadu dalībnieki novērtē forumā sniegtās zināšanas un lektoru pieredzes stāstus. Īpaši aizraujošas ir vakara programmas, kur var radoši izpausties parādot arī savus talantus. Jauno zemnieku klubs šajā forumā apvieno dalībniekus no visiem Latvijas reģioniem, un jāatzīmē, ka forums šogad norisinās Ventspils novadā, tāpēc šī ir lieliska iespēja pārējo Latvijas novadu jauniešiem apmeklēt ekskursiju Kurzemes saimniecībā.

Mēs meklējam jauniešus, kuri tic saimniekošanas iespējām laukos, kuri nebaidās uzņemties atbildību, būt radoši un inovatīvi. Pieteikšanās forumam norit no 9.-22.oktobrim. Reģistrācijas formu meklēt FB lapā @solis2017. Nebaidies uzdrīkstēties un piesakies!

Forums norisinās pateicoties par atbalstu: Ventspils novada domei, Latvijas Agronomu biedrībai, SIA “Silja”, SIA “Konekesko”, LPKS “Latraps”, ZS “Lejasciņi”, SIA “Valtek”, LPKS “Vaks”, SIA “Yara Latvija”, SIA “Amazone”, SIA “Agritrade R” “"Valsts pētijumu programmai Ekosoc LV" ZS “Vilciņi 1”.