National Geographic savvaļas dārgumu galerijā iekļauts Ķemeru purva attēls

Starptautiskā dabas un zinātnes žurnāla "National Geographic" (NG) jaunākajā numurā Eiropas savvaļas dārgumiem veltītā fotogalerijā iekļauta arī Ķemeru purva fotogrāfija.

Žurnāla rīkotajā projektā, kas ilga 15 mēnešus, 69 fotogrāfi uzņēma virkni fotoattēlu ar neskartas dabas ainām 46 Eiropas valstīs.

"Politikas un dzīvesveida izmaiņu dēļ neskartā daba atgriežas. Gandrīz 20% Eiropas teritorijai tagad ir noteikta kāda veida aizsardzība un notiek milzīgas izmaiņas, eiropiešiem pametot ģimenes lauksaimniecības un pārceļoties uz pilsētām. Līdz ar to savvaļas pasaule patiesībā atgūst teritoriju un kļūst daudz vitālāka daļa no Eiropas," skaidroja projekta direktors Štafans Vildštrands.

No uzņemtajām fotogrāfijām žurnāla "National Geographic" maija numurā publicēti 14 attēli, kuru vidū ir krāšņa vakara ainava Ķemeru purvā.

Starp Eiropas savvaļas dārgumiem iekļauta arī Francijas Monblāna kalna fotogrāfijas, kā arī virkne attēlu ar Eiropā apdraudētiem dzīvniekiem.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais