NBS kadeti rīt un parīt piedāvās palīdzību vietējiem iedzīvotājiem

© No kadetu personīgā arhīva

28. un 29.septembrī Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas 15 kadeti Lielvārdes, Ķeguma, Ogres un Ikšķiles pašvaldību teritorijā piedalīsies taktiskajā vingrinājumā “Labie darbi”, kura laikā sniegs atbalstu iedzīvotājiem mājsaimniecības darbos, tādējādi stiprinot civilmilitāro sadarbību, ziņo Nacionālie bruņotie spēki.


28. un 29.septembrī Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas 15 kadeti Lielvārdes, Ķeguma, Ogres un Ikšķiles pašvaldību teritorijā piedalīsies taktiskajā vingrinājumā “Labie darbi”, kura laikā sniegs atbalstu iedzīvotājiem mājsaimniecības darbos, tādējādi stiprinot civilmilitāro sadarbību.

Taktiskais vingrinājums “Labie darbi” tiek organizēts ar mērķi pilnveidot kadetu komunikācijas prasmes, uzsākot sarunu ar nepazīstamiem cilvēkiem un sniegt atbalstu sabiedrībai, kā arī veicināt Nacionālo bruņoto spēku un pašvaldību sadarbību. Vingrinājums sniedz iespēju uzlabot arī kadetu fizisko sagatavotību.

Vingrinājuma laikā kadeti, kuri akadēmijā apgūst studiju kursu “Gaisa spēku taktika un pretgaisa aizsardzība” nelielās grupās kājām pārvietosies no Gaisa spēku aviācijas bāzes Lielvārdē uz Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju Rīgā. Maršruta veikšanas laikā kadeti pēc savas iniciatīvas dosies palīgā aptuveni desmit māju saimniekiem veikt dažādus ikdienas darbus.

Pirmo reizi taktiskais vingrinājums “Labie darbi” norisinājās 2015.gadā. Arī pērn kadeti piedalījās šajā vingrinājumā un sniedza atbalstu iedzīvotājiem ikdienas darbos, tostarp skaldīja malku, grāba lapas, raka kartupeļus, lasīja ābolus, uzraka zemi, laboja un krāsoja žogu, pārvietoja smagumus, tīrīja logus, pļāva zāli, salaboja gaismas automašīnai un veica virkni citu darbu.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, un nesatraukties, redzot pārvietojamies karavīrus formas tērpos un ar ekipējumu.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.