Saulkrastu novada domes vadība noraida pārmetumus par priežu izzāģēšanu kāpās

Saulkrastu novada domes vadība noraida opozīcijas paustos pārmetumus par masveida priežu izzāģēšanu kāpās, akcentējot, ka tiek veikta kopšanas cirte un izzāģēti vecie un slimie koki.

Kā ziņots, vairāki Saulkrastu novada domes deputāti iepriekš pauda satraukumu par priežu masveida izzāģēšanu kāpās, norādot, ka šāda rīcība var kaitēt jutīgajai kāpu zonai.

Opozīcijas deputāte Ilze Pētersone iepriekš bija paziņojusi, ka Saulkrastu kāpās nozāģēti vairāki simti koku - plašā teritorijā Saulkrastu tirgus rajonā pie Vidrižu ielas autostāvvietas uz zemes krustām šķērsām sagūlušas nozāģētas lielākas un mazākas priedes, kā arī lieli bērzi.

Savukārt Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Grasmane aģentūrai LETA atzina, ka deputāti iepriekš pauduši "sagrozītu un melīgu informāciju".

Kā norādīja Grasmane, fakti par priežu masveida izzāģēšanu kāpās neatbilst patiesībai, jo tiek veikta kopšanas cirte un izzāģēti vēja nolauztie, sausie un slimie koki. Darbi notiek atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, pamatojoties uz meža apsaimniekošanas projektu, atbilstoši Valsts meža dienesta izsniegtajai atļaujai, nodrošinot Saulkrastu centra teritorijas mežu ilgtspējīgu attīstību, tajā skaitā priežu mežam atbilstošus augšanas apstākļus, uzsvēra Grasmane.

Saulkrastu novada domes vadība noraida ikvienu izskanējušo faktu, kas attiecas uz nepamatoto koku masveida izciršanu kāpu zonā, jo uzskata Saulkrastu kāpas par vienu no novada galvenajām vērtībām, kas jākopj un jāsaglabā, informēja Grasmane.

Svarīgākais