Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tuvākajā diennaktī Latvijā gaidāms spēcīgs vējš; vietām gāzīsies koki

© Scanpix.ee

No rietumiem Latvijai tuvojas spēcīgs ciklons, kas jau tuvākajā diennaktī izraisīs būtisku vēja pastiprināšanos, vietām gāzīsies koki. Gan stiprākais vējš, gan lietus būs Kurzemē, brīdina sinoptiķi.

Ceturtdien jau naktī piekrastē, no rīta un dienā visā valstī gaidāmas dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē. Pretvēja piekrastē - Kurzemes rietumkrastā un Ziemeļvidzemes piekrastē - vēja brāzmu spēks sasniegs 19-24 metrus sekundē. Šāds vējš parasti lauž dažus kokus, izmirkušā zemē koki bieži gāžas ar visām saknēm.

Piektdien joprojām gaidāms brāzmains dienvidrietumu un rietumu vējš, taču tas nebūs tik stiprs kā ceturtdien - dienas laikā arī pretvēja piekrastē vēja ātrums brāzmās vairs nepārsniegs 17 metru sekundē.

Ceturtdien un piektdien palaikam līs, vairāk nokrišņu būs Kurzemē un Vidzemē. Kurzemes rietumos kopējais nokrišņu daudzums var sasniegt 50 milimetru.

Sagaidāms, ka sestdien vairs tikai vietām līs, arī vējš pierims. Pastāv risks, ka svētdien un nākamās nedēļas sākumā jauns ciklons atnesīs stipru lietu.

Gaisa temperatūra tuvākajās dienās nepārsniegs +12..+17 grādu. Minimālā gaisa temperatūra naktīs valsts lielākajā daļā būs aptuveni +10 grādu, piekrastē līdz +14 grādiem.