Daugavā izvelk milzu samu

© bauskasdzive.lv

Vakar, 4. maijā, Daugavā lejpus Pļaviņu HES noķerts 84,7 kilogramus smags un 2,42 metrus garš sams. Tas ir jauns Latvijas rekords, ziņo portāls staburags.lv .

Milzīgo ūsaini ar spiningu noķēra aizkrauklietis Māris Velde. Sams "pieteicās" ap pulksten 18.30 un jau pēc 25 minūšu cīņas zivs bija krastā. Sams bija iekārojis nelielu zaļgandzeltenu tvisteru.

- Dienā strādāju vasarnīcā, bet pēcpusdienā devos uz upi, - saka Veldes kungs. - Sams mānekli satvēra aptuveni 30 metru no krasta. Pēc neilgas cīņas pievilku viņu pie krasta. Palīgā piesteidzās aizkrauklietis Genādijs Januškāns. Par abiem milzu lomu izvilkām krastā. Līdz šim lielākā zivs, ko biju noķēris, ir četrus kilogramus smaga līdaka.

Uz "Ņeva" markas inerces spoles bija uztīta 0,35 milimetru resna aukla. Iespējams, pēc ziemas sams vēl nebija īsti atžirdzis. Ja zivs būtu stiprāk pretojusies, aukla noteikti nebūtu izturējusi.

Zivi liecinieku klātbūtnē nosvēra lielveikalā "Beta". Veldes kungs vēl nav izlēmis. Pašlaik viņš kārto formalitātes, lai rekordu oficiāli reģistrētu.

Milzu lomu šodien aizveda uz Rīgu un uzdāvināja restorāna "Vincents" īpašniekam Mārtiņam Rītiņam.

Līdz šim Latvijas rekords piederēja neretietim Jānim Kolpakovam. 2008. gada 25. jūlijā viņš Daugavā starp Koknesi un Aizkraukli noķēra 76,1 kilogramu smagu un 2,25 metrus garu samu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.