Vecāki nespēj samierināties ar 10 gadus vecā Madara nāvi

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Kā iepriekš ziņots, 1. septembrī traģiski aprāvās 10 gadus vecā Madara dzīvība. Kuldīgas pamatskolā pirmā mācību nedēļa sākās ar piemiņas brīdi, ziņo portāls kurzemnieks.lv.

Zēns netālu no savas mājas Īvandes pagastā braukāja ar velosipēdu, bet pēkšņi notika sadursme ar automašīnu un zēns mira notikuma vietā. Kurzemnieks.lv ziņo, ka bez Madara ģimenē vēl aug vecāks brālis un jaunāka māsa. Zēna krustmāte atzīst, ka vecākiem pašlaik ir pārāk smagi, lai runātu par notikušo. Vecāki vēl skaidro, ka nelaime notika un meklē aculieciniekus.

"Viņš bija pārnācis no skolas, pārģērbies un ceļgalā pie mājām braukāja ar riteni. Kad pēc nelaimes ieradāmies notikuma vietā, redzējām, ka viņam ir ļoti smaga galvas trauma. Viņš bija apklāts ar zilu plēvi un pēc tam aizvests uz ekspertīzi Liepājā. Neviens uz vietas vecākiem nepaskaidroja, kā tas noticis. Tikai ātrās palīdzības feldšere stāvēja pie mums, bet policija klāt nepienāca. Pateica, ka pirmdien ar mums sazināsies. Pirmdienas pēcpusdienā mums nekāda ziņa vēl nav dota, tādēļ pilnīgi neko nezinām, kā tas noticis. Ir ļoti smagi,” laikraksta "Kurzemnieks" stāsta krustmāte.

Policija laikrakstam skaidro, ka negadījums noticis plkst. 13.55, kad zēns ar riteni izbraucis no mazāk svarīga ceļa uz galveno ceļu Kuldīga-Alsunga-Jūrkalne un sadūries ar automašīnu, kuru vadījusi 1974. gadā dzimusi sieviete. Autovadītāja atteicās laikrakstam pastāstīt notikušā apstākļus.

Attēlam ilustratīva nozīme / Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Vēl kādas automašīnas vadītāja pastāstījusi par notikušo: "Es braucu no Kuldīgas Īvandes virzienā. Man pretī brauca tā automašīna, zem kuras pakļuva zēns. Viņš ļoti pēkšņi no sānceļa izbrauca uz šosejas. Man vienkārši paveicās, ka viņš nepakļuva zem mana auto, jo nobremzēt tik ātri vairs nebija iespējams."

"Madars mums paliks atmiņā kā zēns, kurš vienmēr bija smaidīgs, jautrs un prata ļoti labi zīmēt,” saka bijušie klasesbiedri. Klases audzinātāja, pie kuras puika mācījies kopš 1. klases, atzīst, ka emocionāli šis visiem ir ļoti smags laiks: „Esam apmulsuši. Madars bija atsaucīgs, labsirdīgs, vienmēr smaidīgs un omulīgs. Tāds viņš arī paliks atmiņā”

Svarīgākais