Elektroapgādes traucējumi Latgalē novērsti [papildināts]

© Sadales tīkls

AS „Sadales tīkls" informē - elektroapgādes traucējumi visiem klientiem Līvānu, Daugavpils, Ilūkstes un Vārkavas novadā novērsti plkst. 11:03.

Kā ziņots iepriekš, šorīt plkst. 09:56 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums AS "Augstsprieguma tīkls" 110kV (kilovoltu) elektrotīklā, kas izraisīja elektroapgādes traucējumus vairākiem tūkstošiem klientu Līvānu, Daugavpils, Ilūkstes un Vārkavas novadā.

Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi, AS "Sadales tīkls" un AS "Augstsprieguma tīkls" operatīvās izbraukumu brigādes, tiklīdz tika saņemta informācija par notikušo, uzsāka bojājuma lokalizēšanu, kā arī uzņēmumu operatīvais personāls veica elektrolīniju pārslēgšanu, lai lietotājiem nodrošinātu elektroapgādi no citām vidējā sprieguma 20kV un augstsprieguma 110kV elektrolīnijām.

Elektroapgāde klientiem tika atjaunota pakāpeniski. Klientiem Daugavpils, Ilūkstes un Vārkavas novadā un lielākajai daļai klientu Līvānu novadā elektroapgāde tika atjaunota plkst. 10:38 un turpinājās darbs, lai atjaunotu elektroenerģijas piegādi vēl 19 klientiem Līvānos.

Elektroapgādes visiem klientiem atjaunota plkst. 11:03.

Elektroapgādes traucējumus izraisīja mežizstrādes darbu laikā AS "Augstsprieguma tīkls" 110kV gaisvadu elektrolīnijā iegāzts koks, ietekmējot elektroapgādi 110kV apakšstacijām "Līvāni", "Ilūkste", "Līksna" un AS "Sadales tīkls" klientiem, kuru īpašumu elektroapgādi nodrošina šis apakšstacijas.

AS „Sadales tīkls" regulāri visā Latvijā konstatē elektrotīkla bojājumus, kurus izraisa būvniecības, lauksaimniecības, mežizstrādes u.c. saimniecisko darbu veicēji, tādēļ uzņēmums aicina ikvienu rīkoties atbildīgi - savlaicīgi saskaņot saimnieciskos darbus elektrolīniju tuvumā, strādāt precīzi un ievērot maksimālu piesardzību, jo nevērīga un bezatbildīga rīcība un mehāniski izraisīts elektrotīkla bojājums var radīt ne vien elektroapgādes pārtraukumu vairākiem tūkstošiem klientu, bet arī cilvēka dzīvībai bīstamu apdraudējumu!

Svarīgākais