Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bruņotajos spēkos notikusi kaujas gatavības pārbaude

© REUTERS/ SCANPIX

4. un 5.septembrī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā un vienībās veikta personāla apziņošana par pulcēšanos, lai pārbaudītu apziņošanas sistēmas efektivitāti un personāla spēju reaģēt valsts apdraudējuma situācijā.

Apziņošana ir daļa no personāla kaujas gatavības pārbaudes un tās mērķis ir pārbaudīt personāla gatavību noteiktā laikā ierasties dienesta vietā. Apziņošana bruņoto spēku vienībās notiek regulāri. Saņemot bruņoto spēku komandiera pavēli par kaujas gatavības pārbaudi, vienībai noteiktā laikā un pilnā apbruņojumā jāizvēršas un jāieņem pozīcijas noteiktā rajonā ārpus to pastāvīgajiem izvietojumiem.

Kaujas gatavības pārbaudes uzdevums ir pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt tās apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu, izvēršanos un uzdevuma izpildi, kā arī pārbaudīt radio sakaru darbību starp bruņoto spēku taktiskā un operacionālā līmeņa vienībām.

Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Nacionālajos bruņotajos spēkos septembrī intensīvi turpināsies mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem. Iespēju robežās operatīvā informācija būs pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.