Iestāda Ziedoņa ķiršu dārzu

© Neatkarīgās Tukuma ziņas

Svētdien, 2. maijā, ar dzejnieka Imanta Ziedoņa iniciatīvu un līdzdalību Tukuma Mālkalnā tiks iekopts Ziedoņa ķiršu dārzs, kurā tika iestādīti 77 dekoratīvie ķirši - kā veltījums dzejniekam 77. dzimšanas dienā, ko viņš atzīmēs dienu vēlāk - 3. maijā, ziņo Neatkarīgās Tukuma ziņas.

Pasākumā piedalījās dzejnieka draugi un domubiedri no «Dižkoku atbrīvotāju grupas», I. Ziedoņa fonda «Viegli» un «Mazās kavalērijas». Bez tam arī viņa klasesbiedri no skolas gadiem Tukumā, savukārt dome bija aicinājusi kopā darboties Tukuma goda pilsoņus un bērnu teātra «Knifiņš» dalībniekus. Pēc ķiršu stādīšanas un apkārtnes sakopšanas, sarunas turpinājās Durbes pilī.

Ideja iestādīt ķiršu dārzu radusies 2009. gadā, I. Ziedonim viesojoties Tukumā.

Pēc tam Līgo dienas priekšvakarā Tukuma domes priekšsēdētājs Juris Šulcs saņēmis vēstuli no dzejnieka, kurā rakstīts: "Labdien, Saimniek. Paldies par vēstuli. Esmu priecīgs un gandarīts, ka esiet nonākuši līdz ķiršu dārzam. Arī vieta ir skaista un tam piederīga. Es pats domāju pie iespējas vēl aizbraukt līdz Tukumam. Protams, iepriekš sazinoties, vai Jūsu laiks mums ļautu satikties." Tā paša gada oktobrī sarunas par šo ieceri turpinājās un tika nolemts - 2010. gada 2. maijā ķiršu dārzam jātop.

Jau tagad zināms, ka ķiršu stādīšanas tradīcija turpināsies citus gadus, jo nākamā vieta - skvēriņš pie stacijas - tam jau noskatīta. Un maijs vispār varētu kļūt par kokus stādīšanas laiku Tukumā...

Svarīgākais