"Ausekļu dzirnavu" muzejā aicina izmēģināt pavasara darbus lauku sētā

Vecumnieku novada Bārbeles pagasta "Ausekļu dzirnavu" muzejs 8.maijā aicina uz kopā sanākšanu pavasara darbos Zemgales lauku sētā, aģentūra LETA uzzināja Vecumnieku novada domē.

Svētkos tiks rādīti pavasara darbi lauku sētā ar muzeja eksponātiem. Šo notikumu papildinās amatnieki ar saviem meistardarbiem.

Svētkos piedalīsies Vecsaules pagasta folkloras kopa, Valles pagasta deju kolektīvs, Valles pagasta amatieru teātra kopa, Bārbeles pagasta lauku kapela "Savējie". Priekšpusdienā plkst.11 plānota pasākuma atklāšana, bet jau plkst.11.30 būs iespēja aplūkot un izmēģināt savus spēkus daudzveidīgajos lauku sētas darbos.

Interesenti varēs izmēģināt piemēram, zemes pirmssējas sagatavošanu ar zemkopja darba rīkiem, labības un zālāju sēšanu ar sētuvi un dažāda veida sējmašīnām, jumta dēlīšu zāģēšanu ar dēlīšu zāģi un baļķa zāģēšanu ar rokas zāģi.

Tāpat savu roku varēs pielikt dažādos amatniecības darbos - grozu pīšanā, baļķu grebšanā, metāla kalšanā, slotu siešanā, aušanā, dzijas vērpšanā, adīšanā, striķu vīšanā, lubiņu plēšanā, akmeņu plēšanā, māla podu veidošanā un citos.

Neizpaliks arī mājsaimniecības darbi - putras vārīšana, sviesta kulšana, veļas mazgāšana, veļas gludināšana, kandžas tecināšana, aitu cirpšana, graudu malšana ar rokas dzirnavām, malkas zāģēšana ar rokas zāģiem un citi. Darbosies arī tirdziņš un būs iespēja iegādāties amatniecības izstrādājumus.