Jūrmalas pašvaldība mudina valsts prioritāro nozaru sarakstā iekļaut arī kūrortus

Jūrmalas pilsētas dome sākusi darbu pie tā, lai Latvijā tiktu sakārtoti kūrortus regulējošie normatīvie dokumenti un veselības tūrisms tiktu atzīts par vienu no Latvijas ekonomikas prioritārajām nozarēm.

Septembra pirmajās dienās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics par šo tēmu ir nosūtījis vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram. Vēstulē izteikta pateicība par Prezidenta pausto apliecinājumu tam, ka kūrorts Jūrmala ir viens no iemesliem, par ko Latvijai būtu jālepojas un kas varētu būt viens no ekonomikas attīstības veicinātājiem. Šādu domu Prezidents bija paudis Ekonomikas ministrijas rīkotā konferencē augusta beigās.

"Rodot Jūsu izpratni par mūsu dabas bagātību nozīmīgumu, vēlamies vērst Jūsu uzmanību, ka mūsu valstī joprojām nav izstrādāti normatīvie akti, kas regulētu kūrortu darbību un attīstību Latvijā," norāda R.Munkevics.

Jaunā sasaukuma pašvaldības domei uzsākot savu darbību, tieši kūrorta un veselības tūrisma jautājumu risināšana izvēršas par vienu no galvenajiem virzieniem. Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Larisa Loskutova ir vērsusies pie Ekonomikas ministra Arta Kampara, lai apliecinātu pilsētas gatavību iesaistīties jaunā Tūrisma likuma izstrādē, uz ko saņemta atbilde, ka Likuma jaunās redakcijas izstrādei tiek veidota darba grupa, kuras pirmā sanāksme plānota septembra beigās. Ministrs atzinīgi novērtējis pašvaldības vēlmi iesaistīties Likuma redakcijas izstrādē un aicinājis iesniegt savus priekšlikumus Likuma normām, tai skaitā attiecībām uz kūrortu jautājumiem.

Gan vēstulē Valsts prezidentam, gan iepriekš sūtītajos ierosinājumos Ekonomikas ministram Artim Kamparam, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam un Veselības ministrei Baibai Rozentālei Jūrmalas pilsētas domes vadība vēl un vēlreiz skaidrojusi savu skatījumu uz veselības tūrisma un kūrortu attīstību Latvijā.

Svarīgākais