Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Novērsta lielākā daļa elektrotīkla bojājumu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

AS "Sadales tīkls” ir novērsusi lielāko daļu no elektrotīkla bojājumiem, kurus šorīt, 2.augustā, izraisīja pērkona negaiss, un šobrīd norit darbs pie tehniski sarežģītākajiem elektrotīkla bojājumiem, vietās, kur vairākos posmos ir sarauti elektrolīniju vadi, bojāti un nogāzti elektrolīniju balsti, elektrolīniju vados iegāzti koki vai mežainos un purvainos apvidos, kur elektrotīklam ir apgrūtināta piekļuve.

AS "Sadales tīkls” turpina darbu pastiprinātā režīmā un, lai pēc iespējas ātrāk lokalizētu un novērstu negaisa radītos elektrotīkla bojājumus - izzāģētu nolauztos kokus, noņemtu elektrolīniju vados ieķērušos zarus, atsevišķos elektrolīniju posmos savienotu trūkušos vadus un nomainītu balstus, negaisa izraisīto elektrotīkla bojājumu novēršanā ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības un papildus elektrotīkla dispečeri un elektromontieru brigādes.

Pateicoties iepriekšējai gatavībai, saskaņotai un operatīvai darbībai, lielākā daļa no negaisa izraisītajiem elektrotīkla bojājumiem jau ir novērsti un elektroapgādes atjaunošanas darbs norit veiksmīgi. Šodien ap plkst. 14.00 lielākie elektroapgādes traucējumi vēl ir aptuveni 2 000 klientu Mārupes, Rugāju, Balvu un Rēzeknes novadā.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Negaisa skartajos novados iedzīvotājiem vēl ir iespējami elektroapgādes traucējumi, jo bojāto elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana ir sarežģīta un laikietilpīga. Šādos gadījumos, lai novērstu elektrotīkla bojājumus, brigādēm nākas atslēgt papildus elektrolīniju posmus, bet tiklīdz kāds no elektrotīkla bojājumiem tiks novērsts, elektroapgāde tiks atjaunota plašākam klientu lokam.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm negaiss ar spēcīgām lietusgāzēm un vēja brāzmām vēl šķērso valsts austrumu daļu. AS “Sadales tīkls” seko līdzi situācijai elektrotīklā un uzņēmuma personāls ir gatavs novērst iespējamos negaisa izraisītos elektrotīkla bojājumus.

AS “Sadales tīkls” aicina netuvoties gaisvadu elektrolīnijām, ja to vados ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt dzīvību. Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz bezmaksas AS "Sadales tīkls” diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404!