Negaisa laikā aicina ievērot elektrodrošības pasākumus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

AS "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus negaisa laikā, kas šodien, 31.jūlijā, šķērso Latvijas austrumu rajonus un vakarā šķērsos valsts centrālos rajonus, ievērot elektrodrošības noteikumus - būt uzmanīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un ievērot elektroierīču drošas lietošanas noteikumus.

AS “Sadales tīkls" atgādina, ka spēcīgā vēja un negaisa laikā ir jābūt uzmanīgiem un piesardzīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīnijas vados var iegāzties koks vai ieķerties vēja nesti zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Redzot šādu bīstamu situāciju, tuvoties notikuma vietai nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē AS "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404!

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm Latvijas austrumu rajonus šķērso pērkona negaiss ar stipru lietu, krusu un spēcīgām vēja brāzmām, un vakarā pērkona negaiss šķērsos valsts centrālos rajonus.

Atbilstoši negaisa pārvietošanās ceļam plkst. 16.00 lielākie elektrotīkla bojājumi reģistrēti Daugavpils, Preiļu, Riebiņu, Aglonas, Viļakas, Līvānu, Ilūkstes un Vārkavas novadā, radot elektroapgādes traucējumus aptuveni vairākiem tūkstošiem klientu, kuru iemesls pārsvarā ir nolauzti un elektrolīniju vados iegāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi, kā arī vēja nesti un elektrolīniju vados aizķērušies koku zari, kas izraisīja elektrolīniju atslēgšanos. AS "Sadales tīkls" personāls veic bojāto posmu lokalizēšanu un pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk klientiem atjaunotu elektroapgādi. Uzņēmumā ir mobilizētas speciālās tehnikas vienības, kā arī pārbaudīts elektromontieru brigāžu aprīkojums, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi varētu nodrošināt klientu elektroapgādi.

Elmārs Rudzītis/F64 Photo Agency

Gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību, tādējādi klientam pašam vairs nav jāsazinās ar AS "Sadales tīkls", lai pieteiktu bojājumu. Operatīvie paziņojumi par elektroapgādes traucējumiem īsziņas veidā vai e-pasta vēstulē tiks sūtīti uz uzņēmuma datubāzē reģistrēto lietotāju kontaktinformāciju.

AS "Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā. Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 94 000 kilometri.

Svarīgākais