Noskaidrots, kad glabāts Ozolnieku novada nelegālajā bīstamo atkritumu izgāztuvē

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis, F64 Photo Agency

Ozolnieku novada nelegālajā bīstamo atkritumu izgāztuvē tiek uzglabātas aptuveni 178 tonnas dažādu eļļu, to filtri un krāsvielas informē Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD rīcībā esošā informācija liecina, ka īpašumā "Stigmas" pašlaik atrodas eļļas filtri, piesārņota augsne un akmeņi, dažādi šķīdinātāji, bīstamo vielu saturošas krāsas, tintes, saistvielas un sveķi, agroķīmiskie atkritumi, motoreļļas, pārnesumu eļļas, smēreļļas un citas vielas. Kopumā īpašumā pašlaik atrodas aptuveni 178 tonnas šo vielu.

Bukleviča skaidroja, ka uzņēmums SIA "Metarex", kas darbojas šajā teritorijā, VVD redzeslokā nonācis jau pirms 2016.gada 25.jūlija, kad uzņēmums saņēmis Jelgavas reģionālās vides pārvaldes rīkojumu par īpašuma sakārtošanu.

Taujāta par VVD komunikāciju ar komersantu, Bukleviča teica, ka uzņēmuma pārstāvji neieradās uz tikšanos ar Jelgavas reģionālo vides pārvaldi (RVP), šī gada 11.janvārī.

Ādolfs Mārtiņš Krauklis / F64 Photo Agency

"Jelgavas RVP šī gada 11.maijā nosūtīja vēstuli Ozolnieku novada domei ar lūgumu sniegt atbalstu - ieteikumus, priekšlikumus problēmas risināšanai, lai neapdraudētu cilvēku, dzīvnieku dzīvību un veselību. 2017.gada 3.jūlijā pēc Jelgavas RVP pārstāvju ierosinājuma notika tikšanās ar Ozolnieku domes vadību, kurā tika lūgts pašvaldībai iesaistīties situācijas risināšanā," sacīja Bukleviča

SIA "Metarex" nav izsniegta atļauja darbībām ar bīstamiem atkritumiem. "Komersants tos saņēma mantojumā no uzņēmuma SIA "Artava", kam savukārt bija šāda atļauja, un iepriekš darbojās tajā pašā teritorijā," norādīja Bukleviča.

Viņa uzsvēra, ka bīstamās vielas atrodas noliktavu telpās un tūlītēju, tiešu kaitējumu videi nodarīt nevar.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Artava" savu gada pārskatu nav iesniedzis kopš 2014.gada, taču saimniecisko darbību nav apturējis. Uzņēmums nodarbojas ar atkritumu izvešanu un izvietošanu, izņemot bīstamos atkritumus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais