Apgaismojuma izbūvei Dzintaru mežaparka skatu tornī pieteikušies seši pretendenti

Jūrmalas pilsētas domes izsludinātajā konkursā apgaismojuma izbūvei Dzintaru mežaparka skatu tornī pieteikušies seši pretendenti.

Iepirkumu komisija atvēra pretendentu piedāvājumus 21.aprīlī. Komisija plāno iesniegtos piedāvājumus izvērtēt divu nedēļu laikā.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, darbi konkursa uzvarētājam būs jāveic 49 dienu laikā no līguma noslēgšanas brīža.

Dzintaru mežaparka teritorijā pagājušā gada novembrī sākās jauna skatu torņa būvdarbi. Celtniecības darbi tornim tagad ir pabeigti.

Skatu tornis tika būvēts, lai jau šajā vasaras sezonā pilsētniekiem un viesiem būtu iespēja skatu tornī no augšas vērot pilsētas un jūras panorāmu.

Skatu torni pēc pašvaldības pasūtījuma būvēja SIA "Latvijas Energoceltnieks" (LEC) pēc SIA "Arhis" projekta, ko kopējā Dzintaru mežaparka koncepcijā iekļāvusi SIA "Substance".

Dzintaru mežaparka skatu tornis ir vairāk nekā 30 metrus augsts. Tas atrodas vienā līnijā ar Jomas ielu, tāpēc būs labi saredzams no pilsētas centrālās gājēju ielas. Līdz ar to tas ne tikai dos iespēju vērot pilsētu no augšas, bet sniegs jaunu, interesantu vizuālo akcentu arī tiem, kas torni vēros no zemes. Torni paredzēts izgaismot.

Ideja par kārtīgu skatu torni Jūrmalā ir jau diezgan sena. Līgums ar "LEC" par tā izbūvi noslēgts 2005.gada beigās. Toreiz tika iepirktas torņa metāla konstrukcijas, pirms bija sācies cenu sadārdzinājuma bums. Tornis bija iecerēts citā vietā, tāpēc tagad tas ir pārplānots, nedaudz paaugstinot un attiecīgi palielinot pamatu laukumu.

Izmaksu palielinājumu vairāk nekā 72 000 latu apmērā segs SIA "Latvijas Mobilais telefons", kas ar pašvaldību uz 50 gadiem ir noslēgusi līgumu par antenu izvietošanu. Pašvaldībai torņa būvniecība izmaksā 155 600 latus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.