Likumsargi turpina saņemt videomateriālus par Liepājā pazudušo zēnu

© Valsts policija

Valsts policija speciāli izveidotajā e-pastā turpina saņemt videomateriālus par Liepājā pazudušo zēnu, informēja Valsts policijā.

Iedzīvotāju nodotie videomateriāli tiek analizēti, lai pārbaudītu, vai tajos ir redzams meklētais zēns.

Policija atkārtoti uzsver, ka šobrīd ir ļoti nepieciešama iedzīvotāju iesaiste tieši informācijas sniegšanā par zēna pazušanas apstākļiem un par cilvēkiem, kuri varētu būt ar to saistīti. Policija lūdz iedzīvotājus informēt arī par situācijām, kuras šajā laikā saistībā ar zēna pazušanu šķitušas dīvainas, pat ja sākotnēji tām nav tikusi piešķirta nozīme.

Šādas informācijas sniegšana ir vienīgais veids, kā sabiedrība patlaban var iesaistīties un palīdzēt policijai zēna meklēšanā. Policija šo informāciju aicina sniegt tikai, rakstot uz e-pastu "puikaliepaja@iem.gov.lv" vai zvanot uz tālruni 116000. Jebkādi citi informācijas sniegšanas kanāli nav oficiāli un pa tiem nodotā informācija nenonāk policijas rīcībā.

bezvests.lv

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa aģentūru LETA informēja, ka sākot no šodienas pēc Valsts policijas lūguma Liepājā pazudušā zēna meklēšanā iesaistīti vēl lielāki Nacionālo bruņoto spēku resursi.

Policija atgādina, ka aicinājumi brīvprātīgajiem turpināt Ivana meklēšanu, fiziski pārmeklējot apkārtni, nav saistīti ar oficiālo meklēšanu, turklāt tie uzskatāmi par cilvēku maldināšanu. Patlaban oficiālu meklēšanu, fiziski pārmeklējot Liepāju un tās apkārtni, veic Valsts policijas, Liepājas pilsētas pašvaldības policijas un Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas, līdz ar to liepājnieki tiek aicināti būt saprotošiem un nodrošināt iespēju dienestiem piekļūt ne tikai teritorijām, kuras ir slēgtas, bet arī uzņēmumu un privātīpašumu teritorijām.

Jau ziņots, ka cerības atrast nomaldījušos bērnu dzīvu ir ļoti niecīgas. Zēna pazušanas lietas izmeklēšanā policijai šobrīd ir divas galvenās versijas - ar viņu noticis nelaimes gadījums vai arī puika kļuvis par apzināta vai neapzināta nozieguma upuri, tādēļ jau kopš vakardienas Ivana meklēšanas pasākumi tiek veikti taktiski pavisam citā līmenī.